A nulla forintos trükk, ami segíthet a fogyásban

Egy igazán egyszerű trükkről van szó, mely nulla forintba kerül. Már tudományosan is bebizonyították a módszer hatékonyságát.

Szakértők is állítják, hogy ha az ételt aprócska darabokra vágjuk, akkor kevesebbet fogunk enni. A Shaanxi Egyetem kutatói megállapították, hogy az emberek öntudatlanul is nagyobb adagokat esznek, mint amire valóban szükségük lenne, ha viszont kisebb darabokban találkoznak az étellel, úgy érezhetik, hogy többet esznek.

Az egyszerű trükk, ami segíthet a fogyásban

Kutatásuk során 34 résztvevőnek mutattak képeket, szám szerint pontosan hatvanat, amelyeken tíz különböző mennyiségű csokoládé volt látható, 60 grammtól egészen a 200 grammig, különböző számú darabokra vágva. Például készült hat kép egy 100 grammos csokoládéról, amelyet 9 és 16 darabra is osztottak.

Az eredmények azt mutatták, hogy a résztvevők a 16 darabos csokoládét nagyobb mennyiségnek gondolták, mint a kilenc darabosat, holott mindkettő egyaránt 100 gramm volt.

Ennek hátterében az úgynevezett kontúrintegráció állhat, ami arra készteti az embereket, hogy az üres területeket is a csokoládé részének tekintsék.

A kutatók tehát arra jutottak, hogy ha az ételt feldaraboljuk, és/vagy a részeket távol helyezzük egymástól, akkor többnek fogjuk érezni az étel mennyiségét, így kevesebbet fogunk enni.

Forrásunk volt.


Még több életmódcikk itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...