A nulla forintos trükk, ami segíthet a fogyásban

Egy igazán egyszerű trükkről van szó, mely nulla forintba kerül. Már tudományosan is bebizonyították a módszer hatékonyságát.

Szakértők is állítják, hogy ha az ételt aprócska darabokra vágjuk, akkor kevesebbet fogunk enni. A Shaanxi Egyetem kutatói megállapították, hogy az emberek öntudatlanul is nagyobb adagokat esznek, mint amire valóban szükségük lenne, ha viszont kisebb darabokban találkoznak az étellel, úgy érezhetik, hogy többet esznek.

Az egyszerű trükk, ami segíthet a fogyásban

Kutatásuk során 34 résztvevőnek mutattak képeket, szám szerint pontosan hatvanat, amelyeken tíz különböző mennyiségű csokoládé volt látható, 60 grammtól egészen a 200 grammig, különböző számú darabokra vágva. Például készült hat kép egy 100 grammos csokoládéról, amelyet 9 és 16 darabra is osztottak.

Az eredmények azt mutatták, hogy a résztvevők a 16 darabos csokoládét nagyobb mennyiségnek gondolták, mint a kilenc darabosat, holott mindkettő egyaránt 100 gramm volt.

Ennek hátterében az úgynevezett kontúrintegráció állhat, ami arra készteti az embereket, hogy az üres területeket is a csokoládé részének tekintsék.

A kutatók tehát arra jutottak, hogy ha az ételt feldaraboljuk, és/vagy a részeket távol helyezzük egymástól, akkor többnek fogjuk érezni az étel mennyiségét, így kevesebbet fogunk enni.

Forrásunk volt.


Még több életmódcikk itt:

Legújabb receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Baileys házilag

Ha szeretitek az édes-selymes krémlikőröket, akkor az idei karácsonyi ajándékotok magatoknak legyen az, hogy elkészítitek házilag. Ugyanis sokkal-sokkal finomabb és aromásabb lesz, ...

Csülök sörben sülve

A sörben sült csülök fejedelmi fogás, ráadásul jó kiadós is. Érdemes egy nappal a sütés előtt bepácolni a húst, hogy az ízek jól átjárják és finom szaftos, omlós legyen. Ameddig ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...