A módszer, amivel be tudod indítani a fogyásodat

Szerencsére semmi bonyolultra nem kell gondolnod, bár azt el kell, áruljuk, hogy csodákra ez sem képes.

Egy tanulmány szerint az önmérlegelés arra ösztönözi az embereket, hogy tisztában legyenek a saját súlyukkal, ami egyben arra is készteti őket, hogy elgondolkodjanak azon, hogy mit esznek.

A módszer, amivel be tudod indítani a fogyásodat

A mostani vizsgálatban résztvevőknek sikerült csupán azzal fogyniuk, hogy megmérték magukat. Sőt, az érintettek elmondásuk alapján egyáltalán nem változtattak az étrendjükön vagy az életmódjukon tudatosan, bár nyilvánvaló, hogy valamilyen módosításra szükségük volt a fogyás érdekében.

A vizsgálat során 111 embert figyeltek meg, és megállapították, hogy azok az alanyok, akik nem mérték a súlyukat, hízni kezdtek. Azok közül azonban, akik mérték magukat, sokan fogytak, ráadásul a hasi zsírréteget is csökkentették.

Lehet, hogy másnap (miután látják a súlynövekedést) egy kicsit többet mozognak, vagy jobban odafigyelnek arra, hogy mit esznek. Az alanyok maguk választják ki, hogyan módosítják a viselkedésüket, ami hatékony lehet, mert tudjuk, hogy a beavatkozások nem egyformák

– mesélte a Jamie Cooper, a tanulmány társszerzője.

A szakértők arra a következtetésre jutottak, hogy az elhízás gyakran az évek során felszedett apró súlytöbblet eredménye, de a mérlegelés hatására megelőzhető lehet, hogy valaki apránként szedje fel a kilókat.

Forrásunk volt.


Még több a fogyásról:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...