A szakértő szerint ilyen gyakran kéne lecserélni a fogkefénket

Ha nem cseréljük le megfelelő időközönként a fogkefénket, az ínyünket is megsérthetjük, és persze a fogtisztítás sem lesz igazán hatékony, sőt...

A rendszeres fogmosás nemcsak a fogaink egészségét képes megőrizni, de közvetve csökkentheti a neurológiai, a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a tüdőgyulladás kockázatát. Ehhez azonban megfelelő fogkefére van szükségünk, amit időközönként le is kell cserélni. De pontosan mennyi ideig használhatjuk?

A szakértő szerint ilyen gyakran kéne lecserélni a fogkefénket

A világ egyik vezető szájegészségügyi szervezete, az Oral Health Foundation szerint a fogkefénket háromhavonta kellene lecserélnünk.

Persze nemcsak ebben az esetben érdemes a kukába száműzni. Ha a sörték kifele állnak, elhasználódtak, vagy kevésbé merevek, akkor is érdemes beruházni egy új eszközre, sőt akkor is érdemes kidobnunk a kukába a használt fogkefét, ha betegeskedtünk az elmúlt időben.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek még:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...