Ezeket vigyétek magatokkal egy strandos vagy kirándulós piknikre

Ha úgy döntötök, hogy a szabadban, a strandon vagy egy szuperpuha mezőn költenétek el az ebédet vagy uzsonnát, akkor most ajánlunk pár falatot, és hozunk néhány ötletet arra, mit vigyetek magatokkal.(x)

Ha az ember a szabadban tervez piknikezni, ne adj' Isten kisgyerekekkel, a strandon, két fejesugrás közt etetné meg őket, akkor nem árt rákészülni a megfelelő felszereléssel és elemózsiával. Ha tovább lépnétek a kész szendvicsen, mutatjuk, miket vigyetek, és mit egyetek!

1.) PÉKSÜTIK

Ha olyan igazi ott elkészítős hangulatban vagytok, akkor készüljetek (házi) zsömlével, kiflivel, bagettel, inkább kisebb péksütikkel, amelyek könnyebben haraphatók, és a gyerekek is jobban szeretik őket. Lehet belőlük katonákat is szelni, ehhez vigyetek egy kisebb, éles kést.

2.) KENCÉK

Ha már megvan a péksüti, arra rakjunk is valamit! Nem ajánljuk a vajat, margarint, mert megolvadnak, szétfolynak, és a húsos, majonézes illetve tojásos kencéket sem, mert hamarabb romlanak, de egy könnyed padlizsánkrém, répakrém, hummusz, cukkinikrém, sajtkrém jöhet! Kenőkés legyen nálatok!

Répatatár

Legjobb barátnőmék konyhájában igen sok időt töltöttem. Szinte minden nap suli után felmentünk hozzájuk. Édesanyja egyik szakácskönyvet írta a másik után, mai értelemben véve igazi ...

3.) ZÖLDSÉGEK

Ne maradjunk egészségesebb ropogtatnivalók nélkül, meg a pékárutagadó nőkkel is számoljunk: vigyünk pár szél répát, egy kígyóuborkát, zellerszárat, paprikát, és tunkoljuk a zöldségkencékbe! Egy gyors és alapos hámozó, esetleg szeletelő, egy kisebb vágódeszka meg kiskés legyen nálunk, nem árt.

4.) SALÁTÁK, KÉSZÉTELEK

Ha egyikünk főzős-sütős típus, és szeretne készülni valamivel, amit még otthon összedob, akkor mindenképp olyanban gondolkodjon, ami kevéssé romlékony, nem húsos-tejes, illetve nem túl folyékony, és könnyen kezelhető: a zöldségpite, esetleg quiche, a minipizzák, sós sütik, tészta- vagy bulgursaláták szuperek. Kisebb kés, salátakanál legyen nálunk.

5.) FALATOK, GOLYÓK

Ha imádjuk a húst, akkor a fasírtok és húsgolyók mezsgyéjén mozogjunk, de persze a vegáknak (vegánoknak) jöhet egy pazar zöldséges variáns is vagy néhány falafel. A legjobb, legpraktikusabb és leglaktatóbb választás, ha biztosan a tele has a cél. Ezeket kézzel is ehetjük, de azért, ha mást is viszünk, egy alap evőeszközkészletet pakoljunk, mert nem szeretjük a műanyagot!

Zöldséges húsgolyók a sütőből

Eredetileg szilveszterre terveztem a zöldséges húsgolyók készítését, de mivel akkor nem került rájuk sor, most sütöttem meg őket. Igazából havonta egyszer biztosan asztalra kerül ...

Curry-s fasírtgolyók

A hagyományos fasírt curry pasztával megbolondított változata, amelyet akár sütőben is elkészíthetünk, így még az olajszagot is megspóroljuk. Lepénykenyérrel és mentás joghurttal a ...

Ropogós külsejű falafel

Párszor már próbáltam csinálni falafelt, az igazit, amit olajban kell kisütni, tojás hozzáadása nélkül. Mindig szétesett... idáig! Most végre sikerült. A titok az, hogy tényleg be ...

Keress még több konyhai praktikát a Konyha - Vágod? rovatunkban!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...