A töltelékhez a lazacot előbb serpenyőben megsütöttük, majd két villa segítségével „széttépkedtük”. A receptben a krémességet a krémsajt, a pikánsságot pedig a kapribogyó biztosítja, és egy kevés zsemlemorzsát is beleforgattunk, hogy biztosan ne ázzon el a tészta. Mert a leveles tészta bizony komisz egy jószág tud lenni: felpuffad, átázik, megég, túlmelegszik.
Érdemes tehát pár alapszabályt betartani:
- a tésztát használat előtt végig hűtőben tartsuk, és csak pár perccel előbb vegyük ki picit átmelegedni
- ha macerásabb a recept, sütés előtt tegyük vissza hűtőbe a már megformázott tésztát
- sütés előtt mindenképpen kenjük le tojással, tejjel vagy olívaolajjal, különben csontszáraz lesz
- forró sütőbe tegyük, így hirtelen sokkolva a tésztában lévő zsiradékot
- azonban ha nagyon erős a sütőnk, ne tegyük légkeverésre, mert túlpuffadhat a tészta, ami a forma torzulásához vezethet
Keress még több konyhai praktikát a Konyha - Vágod? rovatunkban!