Lazacos-krémsajtos batyu: a legjobb dolog, ami a leveles tésztával történhet

Ha szeretnétek valami igazán flancosat reggelire vagy a kertipartira, ne is keressetek tovább, ezek a spárgával díszített batyuk tökéletesek bármilyen alkalomra. (x)

A töltelékhez a lazacot előbb serpenyőben megsütöttük, majd két villa segítségével „széttépkedtük”. A receptben a krémességet a krémsajt, a pikánsságot pedig a kapribogyó biztosítja, és egy kevés zsemlemorzsát is beleforgattunk, hogy biztosan ne ázzon el a tészta. Mert a leveles tészta bizony komisz egy jószág tud lenni: felpuffad, átázik, megég, túlmelegszik.

Ezek a csudacsinos lazacos batyuk akár reggelire is kiválóak lehetnek

Érdemes tehát pár alapszabályt betartani:

  • a tésztát használat előtt végig hűtőben tartsuk, és csak pár perccel előbb vegyük ki picit átmelegedni
  • ha macerásabb a recept, sütés előtt tegyük vissza hűtőbe a már megformázott tésztát
  • sütés előtt mindenképpen kenjük le tojással, tejjel vagy olívaolajjal, különben csontszáraz lesz
  • forró sütőbe tegyük, így hirtelen sokkolva a tésztában lévő zsiradékot
  • azonban ha nagyon erős a sütőnk, ne tegyük légkeverésre, mert túlpuffadhat a tészta, ami a forma torzulásához vezethet

Keress még több konyhai praktikát a Konyha - Vágod? rovatunkban!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...