Lazacos-krémsajtos batyu: a legjobb dolog, ami a leveles tésztával történhet

Ha szeretnétek valami igazán flancosat reggelire vagy a kertipartira, ne is keressetek tovább, ezek a spárgával díszített batyuk tökéletesek bármilyen alkalomra. (x)

A töltelékhez a lazacot előbb serpenyőben megsütöttük, majd két villa segítségével „széttépkedtük”. A receptben a krémességet a krémsajt, a pikánsságot pedig a kapribogyó biztosítja, és egy kevés zsemlemorzsát is beleforgattunk, hogy biztosan ne ázzon el a tészta. Mert a leveles tészta bizony komisz egy jószág tud lenni: felpuffad, átázik, megég, túlmelegszik.

Ezek a csudacsinos lazacos batyuk akár reggelire is kiválóak lehetnek

Érdemes tehát pár alapszabályt betartani:

  • a tésztát használat előtt végig hűtőben tartsuk, és csak pár perccel előbb vegyük ki picit átmelegedni
  • ha macerásabb a recept, sütés előtt tegyük vissza hűtőbe a már megformázott tésztát
  • sütés előtt mindenképpen kenjük le tojással, tejjel vagy olívaolajjal, különben csontszáraz lesz
  • forró sütőbe tegyük, így hirtelen sokkolva a tésztában lévő zsiradékot
  • azonban ha nagyon erős a sütőnk, ne tegyük légkeverésre, mert túlpuffadhat a tészta, ami a forma torzulásához vezethet

Keress még több konyhai praktikát a Konyha - Vágod? rovatunkban!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...