Éles segítségek: ezekkel a késekkel egészítsd ki az alapkészleted

Fiókodban ott lapulnak a legalapvetőbb kések, de nem tudod, hogyan bővíthetnéd a készletet? Ha megérett a gondolat rá, akkor ez itt a te cikked, segítünk a választásban. (x)

Korábban összeszedtük nektek, melyek a legalapvetőbb késtípusok, amelyek nem hiányozhatnak egy konyhából sem. Most pedig tovább lépünk egy szintet, és más igényeknek is megfelelő késeket ismertetünk meg veletek. Tavasz közepe-, vége felé leginkább a grillezésre koncentrálunk, hiszen nincs is jobb, mint egy közös sütögetés a barátokkal vagy a családdal.

Válts minőséget

Ha eldöntötted, a konyha ördögévé válsz, akkor érdemes lesz tartós, magas minőségű eszközökre váltanod. Jó eszközökkel csodákra képes az ember! Egészen más egy japán, rozsdamentes, acél pengéjű kés. Minden egyes szeletelés élménnyel tölt majd el.

Baccalà – Fehér tőkelhalfilé sült zöldségekkel

Halhoz halkés

Mennyire merültél bele a főzéstudományba? Átestél már az első halpucolásodon? Ha csak egy rövid pengéjű zöldségpucoló késed van, azzal nehéz lesz megoldani. Filézőkés kell hozzá. A nyár sztárja a grillezett hal salátával, ez lebegjen a szemed előtt.

Hámozókés

A különböző zöldségekhez, gyümölcsökhöz nem tudsz egy fajta kést használni. Legyen a vékonyabb héjúakhoz menő hámozód. A „keményebb legényekhez”, vagy azokhoz, amelyekhez formájuk miatt nehezebb a hozzájutás, használj erős, rövid és erős pengéjű hámozókést. A nagyon puha paradicsom szeletelésére pedig recéset.

Szakácskés

Más néven chefkés vagy séfkés, az a multifunkciós kés, amellyel mindent, minden helyzetben el tudsz vágni, és aztán aprítani. Az a kés, amely egyetlen konyhából sem hiányozhat. Amikor már nagyon belejöttél a munkába, akkor pedig rájössz, hogy milyen jó lenne egy kisebb méretű is belőle, vagy éppen egy még nagyobb...de egy közepes sem rossz ötlet!

Szeletelő kés

Idáig nem tudtad, mire jó az a hosszú, de vékony pengéjű kés a készletekben? Na, ez a bizonyos szeletelő kés. Ha elkészült a rácson szuperszónikus husi, kis pihentetés után ezzel tudod a legjobban felszelni. Hogy a te adagod véletlenül egy kicsit vastagabb lett? Nem áruljuk el senkiknek!

Santoku

Ha Te is folyton bújod a netet, hogy megtaláld a legautentikusabb ázsiai recepteket, akkor tudod, hogy a santoku kés lesz a legjobb társad az ilyen jellegű ételek elkészítésénél. Széles, lecsapott végű pengéje lehetőséget ad arra, hogy pontosan és nagy erővel vágj szét akár egy szilaj édesburgonyát vagy a csirke combját. Minden alapanyag beadja a derekát, engedelmeskedik neki. Tényleg mindenre jó, sőt, aprítás után még lapátként is segítséget nyújt, a friss koriandert, újhagymát vagy citromfüvet egyből a wokba szórhatod vele.

Keress még több konyhai praktikát a Konyha - Vágod? rovatunkban!

Legújabb receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!