Mentőövet dobunk a hőségben: íme az ötperces görögdinnye-gazpacho

Saláták, krémlevesek, pohárkrémek, jégkrémek - valljuk be, nyáron nem szívesen kapcsoljuk be a sütőt és/vagy a tűzhelyet, ha nem muszáj. Ez azonban a legkevésbé sem gond, mert teret ad a sütés nélküli receptekkel való kísérletezésnek! (x)

A gazpacho az egyik legnépszerűbb nyári leves épp amiatt, mert nem kell főzni – talán nektek sem kell bemutatni. Azt viszont már kevesebben tudják, hogy paradicsomon kívül más zöldségekből, sőt, gyümölcsökből is szokás készíteni. Na jó, a spanyolok lehet, hogy szúrós szemmel néznének ezekre a változatokra, de annyi baj legyen, hiszen amúgy csuda frissítő!

Görögdinnye-gazpacho, recept itt!

Mi most érett görögdinnyéből készítettük, amihez azért adtunk paprikát, kígyóuborkát és zöldfűszereket is. És hogy szépen tálalható legyen, összedobtunk egy csodás ízvilágú fetás feltétet is a tetejére, amit mentával bolondítottunk meg.

Keress még több konyhai praktikát a Konyha - Vágod? rovatunkban!

Címlapról ajánljuk

További cikkek