Mentőövet dobunk a hőségben: íme az ötperces görögdinnye-gazpacho

Saláták, krémlevesek, pohárkrémek, jégkrémek - valljuk be, nyáron nem szívesen kapcsoljuk be a sütőt és/vagy a tűzhelyet, ha nem muszáj. Ez azonban a legkevésbé sem gond, mert teret ad a sütés nélküli receptekkel való kísérletezésnek! (x)

A gazpacho az egyik legnépszerűbb nyári leves épp amiatt, mert nem kell főzni – talán nektek sem kell bemutatni. Azt viszont már kevesebben tudják, hogy paradicsomon kívül más zöldségekből, sőt, gyümölcsökből is szokás készíteni. Na jó, a spanyolok lehet, hogy szúrós szemmel néznének ezekre a változatokra, de annyi baj legyen, hiszen amúgy csuda frissítő!

Görögdinnye-gazpacho, recept itt!

Mi most érett görögdinnyéből készítettük, amihez azért adtunk paprikát, kígyóuborkát és zöldfűszereket is. És hogy szépen tálalható legyen, összedobtunk egy csodás ízvilágú fetás feltétet is a tetejére, amit mentával bolondítottunk meg.

Keress még több konyhai praktikát a Konyha - Vágod? rovatunkban!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...