Íme a filléres fűszer, amitől virágba borul az orchideád

Sosem találod ki, melyik filléres fűszer segíthet új életre kelteni a kedvenc orchideádat!

Ha újdonsült orchidea-rajongó vagy, akkor itt az ideje, hogy megismerd a házi készítésű fokhagymás tápoldatot, amely megvédheti az orchideákat bizonyos betegségekkel szemben (mivel gombaellenes és antibakteriális hatásokkal bír), illetve elősegítheti a növény gyorsabb és hosszabb ideig tartó virágzását. A következőkben megmutatjuk, miként érdemes felhasználni a nagy mennyiségű tápanyagot és vitamint tartalmazó fokhagymát!

A fokhagymának köszönhetően virágba borul az orchideád

Így készíthetsz fokhagymás tápoldatot az orchideádnak

Az tápoldat elkészítéséhez 1 liter vízre, 3 gerezd fokhagymára és 1 borostyánkősav-tablettára lesz szükséged.

Először is, forrald fel a vizet, majd oldd fel benne a borostyánkősav-tablettát. Ezután hagyd kihűlni. Mindeközben tisztítsd meg, szeleteld fel és zúzd össze a fokhagymát. Ha ezzel megvagy, akkor öntsd a kihűlt levet a fokhagymára, majd öntsd az egészet egy üvegbe, és hagyd állni 24 órán át.

Másnap szűrd le az oldatot, és locsold meg vele az orchideát.

Sőt, a folyadékot egy tálba is öntheted, amibe ezután beleállítod az orchideát. Ha pedig a növény felszívta a szükséges nedvességet, akkor vedd ki a tálból. Az eredmény egy virágokban gazdag, pompázatos orchidea lesz!

Forrásunk volt.


Még több növényekkel kapcsolatos érdekesség:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...