Ha újdonsült orchidea-rajongó vagy, akkor itt az ideje, hogy megismerd a házi készítésű fokhagymás tápoldatot, amely megvédheti az orchideákat bizonyos betegségekkel szemben (mivel gombaellenes és antibakteriális hatásokkal bír), illetve elősegítheti a növény gyorsabb és hosszabb ideig tartó virágzását. A következőkben megmutatjuk, miként érdemes felhasználni a nagy mennyiségű tápanyagot és vitamint tartalmazó fokhagymát!
Így készíthetsz fokhagymás tápoldatot az orchideádnak
Az tápoldat elkészítéséhez 1 liter vízre, 3 gerezd fokhagymára és 1 borostyánkősav-tablettára lesz szükséged.
Először is, forrald fel a vizet, majd oldd fel benne a borostyánkősav-tablettát. Ezután hagyd kihűlni. Mindeközben tisztítsd meg, szeleteld fel és zúzd össze a fokhagymát. Ha ezzel megvagy, akkor öntsd a kihűlt levet a fokhagymára, majd öntsd az egészet egy üvegbe, és hagyd állni 24 órán át.
Másnap szűrd le az oldatot, és locsold meg vele az orchideát.
Sőt, a folyadékot egy tálba is öntheted, amibe ezután beleállítod az orchideát. Ha pedig a növény felszívta a szükséges nedvességet, akkor vedd ki a tálból. Az eredmény egy virágokban gazdag, pompázatos orchidea lesz!
Még több növényekkel kapcsolatos érdekesség: