Minden, amit a Michelin-csillagos SALT-ról tudni akartál – Tóth Szilárd és Boldizsár Máté a Filéző podcastjában

„Szeretnénk olyan fix pont lenni a magyar vendéglátásban, mint a só az ételekben" – vallja Tóth Szilárd és Boldizsár Máté, az immáron Michelin-csillagos SALT étterem két megálmodója, akik legutóbb a 24.hu Filéző című podcastjának vendégei voltak.

Mi lehet a Michelin-csillagon túl? Tóth Szilárd és Boldizsár Máté alig két évvel ezelőtt nyitották meg a SALT-ot, amely rövid idő alatt Magyarország egyik csúcskategóriás éttermévé nőtte ki magát. A Michelin-csillagig vezető út nem volt akadálymentes, az étteremnek ugyanis alig valamivel a nyitás után kellett farkasszemet néznie a koronavírus-járvány okozta korlátozásokkal és lezárásokkal.

Tóth Szilárd és Boldizsár Máté a 24.hu Filéző című podcastjában mesélnek arról, miért nem kell feszengenie a vendégeknek egy olyan, fine dining élményt nyújtó étteremben, mint a SALT, hogyan alakítható ki személyes kapcsolat vendég és étel, valamint vendég és vendéglátó között.

Szó esik a skandináv típusú vendéglátás működéséről is, amely egyfajta keretet adott a SALT-nak arról, milyen technológiákkal és milyen hozzáállással készüljenek az ételek az étteremben, és hogyan működjön a munka napi szinten.

Tóth Szilárd, Boldizsár Máté és a SALT Budapest csapata

Gyűjtögetés, fermentálás, hazai alapanyagok gondos kiválogatása, állandó együttműködés és fejlesztés botanikus szakértő közbenjárásával – a SALT kicsi, de családias és összetartó csapata nem véletlenül hívta fel magára a Michelin-kalauz bíráinak figyelmét. Az egy óra hosszúságú beszélgetés alatt pedig nemcsak azt tudhatjuk meg, hol tart éppen, és merre halad Tóth Szilárd és Boldizsár Máté étterme, de az is kiderül, hogyan lett előbb a hely, és csak utána a név, amely valószínűleg még sokáig meghatározó része lesz a magyar gasztronómiának.


Ezeket is olvasd el:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...