Mutatjuk, hogy készül a tepsis fetás-paradicsomos pasta, amiért most az egész világ rajong...és mi is!

Pár hete villámgyors sebességgel terjed az interneten a 'feta pasta' receptje, ami - mint azt hamarosan meglátjátok - egy elképesztően egyszerű, gyors és fenomenális ízvilággal rendelkező étel.

Nagyon egyszerű, nagyon mediterrán, és nagyon finom - nagyjából ezzel a három jelzővel lehetne illetni a feta pasta-t, ami alig pár hét leforgása alatt lett annyira népszerű étel az egész világon, hogy egyes információk szerint Finnországban egyszerűen elfogyott a boltok polcairól a fetasajt, annyian akarták kipróbálni a TikTok videómegosztón megjelent receptet.

A feta pasta könnyed, jó alapanyagokból elképesztően egyszerű eljárással készül, és egy kezdő szakácsnak sem nehéz vele 20 perc alatt maradandó ízélményt alkotni. Nem kell hozzá más, csak némi paradicsom (koktélpariból a legjobb), egy egész darab fetasajt, fokhagyma, némi olívaolaj, zöldfűszerek és a későbbiekben egy nagy adag frissen főtt penne.

Hogyan készül?

Az eredeti TikTok-videóhoz hasonlóan első lépésként vegyünk elő egy kisebb sütőtálat, tepsit vagy jénait. Borítsunk a tálba nagyjából 30 dkg koktélparadicsomot, öntsünk rá egy kevés olívaolajat, szórjuk meg oregánóval, sóval és borssal, valamint három gerezd finomra aprított fokhagymával, majd jól keverjük össze.

A tál közepére készítsünk egy lyukat, ide helyezzük be a fetasajtot, amit locsoljunk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg egy kis oregánóval is. Ezután a tál mehet az előmelegített 200°C-os sütőbe 35-40 percre.

Csak lazán helyezd a tálra a legfőbb alapanyagokat, és fűszerezd őket ízlés szerint – A teljes receptért kattints a képre!

Míg sül a feta, a tésztát főzzük meg, és öblítsük le egy picit, viszont hagyjunk a biztonság kedvéért egy pohárnyit a főzővízből. Összeállításig tegyük félre.
Az elkészült sült fetát óvatosan vegyük ki a sütőből, szórjuk meg apróra vágott friss bazsalikommal, és még melegen keverjük össze a tál tartalmát. Borítsuk hozzá a kifőtt tésztát, majd jó alaposan keverjük össze, hogy mindent bevonjon az isteni szósz.

Ha kivetted a sütőből a sült fetás paradicsomot, nincs más dolgod, csak jól összeforgatni a pennével – A teljes receptért katt a képre!


Ha szükséges, (esetleg nem elég szaftos), adjunk hozzá még egy kevés tésztafőzővizet.
Tálaláskor szórjuk meg friss bazsalikommal és/vagy reszelt parmezánnal.

Tátva marad a szád, hogy lehet egy ilyen egyszerű recept ennyire jó – A teljes receptért kattints a képre!

Ugye milyen egyszerű? Ehhez a gyors mediterrán ebédhez szinte alig kell valami, ráadásul még egy nehezebb munkanap után is pillanatok alatt elkészítheted. Mi azt ajánljuk, hogy először is kóstold meg, mennyire sós a fetasajt, így könnyebben el tudod majd dönteni, mennyi fűszerre lesz majd szükséged a főzés során.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...