Nagyon egyszerű, nagyon mediterrán, és nagyon finom - nagyjából ezzel a három jelzővel lehetne illetni a feta pasta-t, ami alig pár hét leforgása alatt lett annyira népszerű étel az egész világon, hogy egyes információk szerint Finnországban egyszerűen elfogyott a boltok polcairól a fetasajt, annyian akarták kipróbálni a TikTok videómegosztón megjelent receptet.
A feta pasta könnyed, jó alapanyagokból elképesztően egyszerű eljárással készül, és egy kezdő szakácsnak sem nehéz vele 20 perc alatt maradandó ízélményt alkotni. Nem kell hozzá más, csak némi paradicsom (koktélpariból a legjobb), egy egész darab fetasajt, fokhagyma, némi olívaolaj, zöldfűszerek és a későbbiekben egy nagy adag frissen főtt penne.
Hogyan készül?
Az eredeti TikTok-videóhoz hasonlóan első lépésként vegyünk elő egy kisebb sütőtálat, tepsit vagy jénait. Borítsunk a tálba nagyjából 30 dkg koktélparadicsomot, öntsünk rá egy kevés olívaolajat, szórjuk meg oregánóval, sóval és borssal, valamint három gerezd finomra aprított fokhagymával, majd jól keverjük össze.
A tál közepére készítsünk egy lyukat, ide helyezzük be a fetasajtot, amit locsoljunk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg egy kis oregánóval is. Ezután a tál mehet az előmelegített 200°C-os sütőbe 35-40 percre.
Míg sül a feta, a tésztát főzzük meg, és öblítsük le egy picit, viszont hagyjunk a biztonság kedvéért egy pohárnyit a főzővízből. Összeállításig tegyük félre.
Az elkészült sült fetát óvatosan vegyük ki a sütőből, szórjuk meg apróra vágott friss bazsalikommal, és még melegen keverjük össze a tál tartalmát. Borítsuk hozzá a kifőtt tésztát, majd jó alaposan keverjük össze, hogy mindent bevonjon az isteni szósz.
Ha szükséges, (esetleg nem elég szaftos), adjunk hozzá még egy kevés tésztafőzővizet.
Tálaláskor szórjuk meg friss bazsalikommal és/vagy reszelt parmezánnal.
Ugye milyen egyszerű? Ehhez a gyors mediterrán ebédhez szinte alig kell valami, ráadásul még egy nehezebb munkanap után is pillanatok alatt elkészítheted. Mi azt ajánljuk, hogy először is kóstold meg, mennyire sós a fetasajt, így könnyebben el tudod majd dönteni, mennyi fűszerre lesz majd szükséged a főzés során.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!
Ezek a receptek is érdekelhetnek: