Egy férfi majdnem meghalt, miután megevett három szem cseresznyemagot

Egy angol háromgyerekes apukát kórházban ápolnak miután megmérgezte magát három cseresznyemaggal.

Majdnem belehalt három darab cseresznyemagba egy brit apuka, miután puszta kíváncsiságból szétrágta és megette azokat. Tíz perccel a magok elfogyasztása után nagyon rosszul lett, felszökött a láza, ezért mentőt kellett hozzá hívni.

A férfi tudta, hogy a cseresznyemag mérgező, ennek ellenére rágcsálta szét. Már két mag is annyi cianidot tartalmaz, hogy abba egy átlag ember bele is halhat, ha elfogyasztja. Pár szem mag egyben lenyelve nem okoz nagy problémát, akkor van baj, ha magokat valaki szétrágcsálja.

A mérgezés tünetei: magas láz, gyomorfájdalom, fejfájás, émelygés és hányás. Ha nem kezelik időben a beteget, akkor akár szívleállás és halál is bekövetkezhet, ezért tényleg jobb vigyázni a magokkal, és nem rágcsálni őket.

...ezeket láttad már?

Ezeket olvastad már?

via Independent.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...