5 étterem 5 stílusban a 9. kerületben...mert Ferencváros menő!

Ha azt gondolnád, hogy Ferencváros nem bővelkedik olyan éttermekben, amelyek említést érdemelnek, megérik az árukat, és a minőséget tekintve is több, mint rendben vannak, akkor bizony tévedtél.

Sőt, a sokarcú Ferencváros éttermi élete is menő. Az egyre növekedő rehabilitációs részen egymás után nyíltak az új helyek az elmúlt években. Ennek a fejlődésnek ugyan most gátat szabhat a rezsiválság, de néhány étterem kiállta az idők próbáját, és immár kultikus státuszú. Őket ajánljuk most a 9. kerületben.

  • Egy kis Párizs Pesten: Petrus Restaurant

Ferencváros gourmet étterme a francia konyha jegyében, ahol épp olyan természetes a számos csigából készült fogás vagy az osztriga, mint egy egyszerű ravioli vagy a Petrus-féle isteni, franciásan bitang sok vajjal készült krumplipüré. Feke Zoltán kis birodalmában persze semmi sem teljesen egyszerű és megszokott, a séf szereti cifrázni az ételeit, a miliő mégis nagyon emberközeli, a francia brasserie-kre jellemző közérthetőséggel, de sok ínyenc kikacsintással.

Petrus Restaurant / forrás

Petrus Restaurant

Budapest 1094, Ferenc tér 2-3.

  • Nem tucat pho: Hànội Xưa

Hànội Xưa [hánoj szua], azaz a „régi Hanoi", Vietnám fővárosa. Az újépítésű társasház alján fellelhető étterem falait a régi Hanoi képei díszítik, és egy autentikus vietnámival van dolgunk. A városban megszaporodott pho leves fókuszú vietnámi éttermekben sokszor találkozhatunk egy bizonyos egyenízzel – nos, a Nagyvárad térhez közeli étterembe nem véletlenül zarándokolnak el más kerületekből is a műfaj kedvelőit. Olykor mégis válasszuk a kicsit, ugyanis a wokos ételek is megérnek egy misét. Van egy bizonyos plusz íz, amit a nagy láng felett hevített, sokat látott wokok tudnak csak.

Hànội Xưa / forrás

Hànội Xưa

Budapest, Ernő u. 30-34, 1096

  • Back to the roots: Black Cab Burger

A burgerforradalom hozta, és az új trendek sem sodorták el a Mester utcai bázist. A szaftos, "juicy" burgerek rajongóinak Budapest-térképén biztos pont a Black Cab. Nincsen őrült dizájn, állandó figyelemfelkeltés, helyette biztos minőség, és ha Cab vagy Cabbie kezdetű a hamburger elnevezése, a konyha büszkeségeivel van dolgunk. Ne egy Black Cab-látogatás után menjünk balettórára, 200 grammos sercegő marhapogácsák jönnek le a vaslapról, de ide egyszerűen jó újra és újra visszatérni, mert nincsen sallang, csak az atom burgerek.

Black Cab Burger / forrás

Black Cab Burger

Budapest 1095, Mester u. 46.

  • Beindító hétfő, keddi disznóságunk és a többi nap a Palettában

Erősen hiányozna a Tompa utcából, ha nem lenne, ugyanis sokkal több egyszerű bisztrónál. A Balatonról Budapestre költözött Bezerics Dániel, a balatoni Paletták tulajdonosa azt a szemléletet hozta el Ferencváros „sétálóutcájába", ami miatt anno a keszthelyi Palettát is megszerette a közönség.

Délben délideli menü, rendszeres kinti sütések, tematikus napok, zenés és kultúrestek, egyszóval közösségkovácsolás Paletta-módra. A környékbeliek azért is választják, mert ár-érték-élmény arányban kimagaslik a felhozatalból.

Paletta / forrás

Paletta

Budapest 1094, Tompa u. 28.

  • Gyros görögül: Saloniki Gyros Taverna

Régóta mondjuk, hogy a jó gyros igenis kincset ér. A görög verzióból továbbra is kevesebb akad Pesten, pedig közel áll a magyar ízléshez. Az igazi görög gyros kicsit letisztultabb ízekkel dolgozik, sertéshús opcióval, több tzatzikivel, puha pitával és sok sült krumplival. Ez még önmagában nem jelent minőségjelzőt, de a Saloniki már igen. A Haller utcai streetfoodos igazán megfizethető áron nyújt a kommersz felhozatalnál sokkal jobbat.

Saloniki Gyros Taverna / forrás

Saloniki Gyros Taverna

Budapest 1096, Haller u. 2.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Szerző: Haranghy Orsi

Címlapfotó: Hànội Xưa / forrás


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...