Felrobbant a dinnye a szegedi nő konyhájában - téged is bármikor beboríthat a piros lé

Ritkán ugyan, de előfordulhat, hogy egy dinnye felrobban. Egy szegedi hölggyel most megtörtént a kellemetlen eset.

Felrobbant egy dinnye egy szegedi nő konyhájában, amikor fel szerette volna vágni. A pórul járt hölgy a Délmagyarnak számolt be az esetről:

„Amikor fel szerettem volna vágni, nagy robajjal kilőtt a leve, a konyhámban a kávéfőző és a konyhaszekrény is dinnyés lett."

- írta a lapnak. Elmondása szerint a dinnyéből elviselhetetlen bűz áradt.

A dinnyerobbanás ritka jelenség, mégis bárkivel előfordulhat.Göcző Mátyás, a Magyar Dinnyetermelők Egyesületének elnöke elmondta, bizonyos időjárási körülmények között, ha a gazdákgazdák nem készültek fel megfelelő növényvédelemmel, egy szállítmányban pár dinnye belseje lefolyósodhat. Ezt sajnos a válogatáskor nem lehet kiszűrni.

A szakember szerint a munkaerőhiánynak nincs köze a dinnyék robbanásához, mivel emiatt maximum csak néhány napot késik a betakarítás.

Egy szegedi piaci árus szerint a robbanáshoz köze lehet, hogy a melegben elvékonyodik a dinnye héja, és a világos végénél összegyűlik a sok lé. Ilyenkor a dinnye sisteregni kezd, így ha ilyen hangot hallunk, akkor baj van.

Ezeket olvastad már?

Válaszd ki a legédesebb dinnyét 5 lépésben

A görögdinnye vásárlása mindig nagy dilemma: a boltban hosszasan állhatunk a zöld gömbök előtt, kopogtatva, szagolgatva őket, beszélve hozzájuk, és még ezek után is simán lehet, hogy amit hazaviszünk, nem lesz olyan édes. De akkor mégis mire figyeljünk?

Brecz Judit
Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek