A „Padlizsán felmosó mop”, azaz felmosórongy-padlizsán a budapesti Chinatown Terasz egyik kuriózuma, amely a 9-es számú standnál kapható, az 515 bisztró tálalásában. Mi is megkóstoltuk nyáron, és hát eléggé maradandó élmény volt, elsősorban látványa miatt.
A ropogósra sült padlizsánrudakat ketchuppal tálalják, ami nem túl autentikus, bár őszintén szólva nagyon jó működik.
Mi imádtuk, de mivel a neten keresgélve nem leltünk semmilyen forrást az eredetéről, elkészítettük saját ehető felmosónkat.
Hozzávalók a vicces kinézetű rántott padlizsánhoz:
2 db padlizsán, 30 dkg rizsliszt (sima liszt is jó), 6 db tojás, 40 dkg panko (sima morzsa is jó), só ízlés szerint, 4 teáskanál ketchup (tálaláshoz), koriander ízlés szerint (tálaláshoz), 10 dl napraforgó olaj
Lássuk, hogy készül a felmosópadlizsán:
A padlizsánokat megmossuk, majd bevagdossuk, vagyis „felmosóalakúra" csíkozzuk, vigyázva, hogy a fejnél egyben maradjon. Hát nem olyan, mint egy felmosófej?
Besózzuk, és egy picit állni hagyjuk. (A só elveszi a padlizsán esetleg kesernyés ízét.)
Hagyományos módon bepanírozzuk az egészet, ez esetben rizsliszt, tojás és pankómorzsa felhasználásával, de ti fehérlisztet és normál panírmorzsát is használhattok.
Jó alaposan megforgatjuk mindenben (akár kétszer is), hogy mindenhol bevonja a panír.
Előmelegített 180 fokos olajban aranybarnára sütjük 5-6 perc alatt.
Frissen tálaljuk!
A felmosórongy-padlizsán teljes receptjéért kattints ide, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több rendhagyó recept itt: