A legbizarrabb rántott padlizsán egy felmosórongyra hasonlít

Elképesztő külsejű padlizsánszörnyet találtunk nyáron a kőbányai Duna Panda mögötti kínai gasztropiacon. A kreatív alkotók felmosórongynak nevezték a viccesen beirdalt tojásgyümölcsöt, amelyet kirántottak, a bundarajongó magyarok nem kis örömére. Hát nem imádnivaló ötlet?

A „Padlizsán felmosó mop”, azaz felmosórongy-padlizsán a budapesti Chinatown Terasz egyik kuriózuma, amely a 9-es számú standnál kapható, az 515 bisztró tálalásában. Mi is megkóstoltuk nyáron, és hát eléggé maradandó élmény volt, elsősorban látványa miatt.

A ropogósra sült padlizsánrudakat ketchuppal tálalják, ami nem túl autentikus, bár őszintén szólva nagyon jó működik.

Mi imádtuk, de mivel a neten keresgélve nem leltünk semmilyen forrást az eredetéről, elkészítettük saját ehető felmosónkat.

Hozzávalók a vicces kinézetű rántott padlizsánhoz:

2 db padlizsán, 30 dkg rizsliszt (sima liszt is jó), 6 db tojás, 40 dkg panko (sima morzsa is jó), só ízlés szerint, 4 teáskanál ketchup (tálaláshoz), koriander ízlés szerint (tálaláshoz), 10 dl napraforgó olaj

Lássuk, hogy készül a felmosópadlizsán:

A padlizsánokat megmossuk, majd bevagdossuk, vagyis „felmosóalakúra" csíkozzuk, vigyázva, hogy a fejnél egyben maradjon. Hát nem olyan, mint egy felmosófej?

Besózzuk, és egy picit állni hagyjuk. (A só elveszi a padlizsán esetleg kesernyés ízét.)

Hagyományos módon bepanírozzuk az egészet, ez esetben rizsliszt, tojás és pankómorzsa felhasználásával, de ti fehérlisztet és normál panírmorzsát is használhattok.

Jó alaposan megforgatjuk mindenben (akár kétszer is), hogy mindenhol bevonja a panír.

Előmelegített 180 fokos olajban aranybarnára sütjük 5-6 perc alatt.

Frissen tálaljuk!

A felmosórongy-padlizsán teljes receptjéért kattints ide, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több rendhagyó recept itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...