Félhet a Nutella - vetélytársra akadt a mogyorókrémek királya

A világszinten is első számú Nutella mogyorókrémnek komoly konkurenciája lesz az olasz Barilla márka pálmaolajmentes csokikrémnek.

Saját gyártású, pálmaolajmentes mogyorókrémet dob piacra januárban a főleg tésztáiról híres olasz márka, a Barilla. Az újonnan megjelenő kakaós massza az első komoly kihívója lehet a világelső Nutellának, ugyanis a Ferrero-val szemben a Barilla a méltán hírhedt pálmaolaj NÉLKÜL készíti el mogyorókrémét – írja aReuters.
Vajon sikerül átvennie a hatalmat a Barillának a Nutella felett?
A Nutella története a negyvenes évekig nyúlik vissza, amikor is a cukrász mester, Pietro Ferrero megalkotta az első kakaós mogyorókrémet. A receptet a későbbiekben fia, Michele fejlesztette tovább, az 1980-as évek óta pedig nem akadt komoly vetélytársa a Nutellának.
A márka népszerűsége 2016 környékén kezdett alább hagyni. A mogyorókrém természetvédő fogyasztói neheztelni kezdtek a Ferrero-ra, amiért az nagy mennyiségű pálmaolajat használ a csokis édesség elkészítéséhez.

Az Olajpálmákat a világ trópusi, esőerdős területein termesztik, főként a dél- amerikai, afrikai és ázsiai kontinensen. A nagy pénzhozamban reménykedő termelők tömegesen irtják az olajpálmás területeket, ezzel az ökoszisztémát és rengeteg állatot elpusztítva. A pálmaolaj előállítása olcsó, és ma már rengeteg élelmiszerben illetve szépségápolási termékben használják alapanyagként.

A Ferrero tájékoztatása szerint ők csak fenntartható forrásból származó pálmaolajat
használnak termékeikben.
A Barilla januárra tervezi új termékének megjelenését. A Crema Pan di Stelle kizárólag megbízott forrásból származó kakaót és mogyorót fog felhasználni, illetve napraforgó olajat és 10%-kal kevesebb cukrot fog tartalmazni.
az új mogyorókrém a Baiocchi sütemény ízesítése alapján készül
Az új Barilla termék komoly versenytársa lehet a Nutellának az olasz piacon, kérdés azonban, hogy mennyire lesz csábító az újdonság az elhivatott Nutella fogyasztók számára.

Ezeket olvastad már?

forrás: Reuters, foto

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...