Felfedezték a lassan olvadó fagyit!

A szakemberek úgy vélik, hogy három-öt éven belül kerülhet forgalomba a nem olvadó fagylalt.

Brit tudósok felfedeztek egy fehérjét, amely összeköti a fagylalt összetevőit, és megakadályozza a fagyos édesség gyors olvadását.

A kevésbé olvadó fagylalt alapja egy természetes fehérje, amely benne van egyes élelmiszerekben, és amely a fagylaltban összeköti a benne lévő levegőt, zsírt és vizet, hogy ellenállóbbá tegye az olvadással szemben.

A Dundeei és az Edinburghi Egyetem tudósai szerint a fehérje megakadályozza a daraszerű jégkristályok kialakulását, és a prémiumfagylaltokhoz hasonlóan finom, selymes szerkezetű édességet biztosít. A fehérje hozzáadása lehetővé teszi azt is, hogy a fagylaltokban kevesebb telített zsírt használjanak fel és kisebb legyen a kalóriatartalmuk.

Az újítás további előnye, hogy a gyártóknak kevésbé kell mélyhűteni terméküket, mivel az új összetevő által hosszabb ideig marad fagyos állapotban a fagylalt.

Narancsos étcsoki fagyi

Az alapreceptet Dolce Vitától vettem, és csak annyit variáltam rajta hogy nem sima, hanem narancsos étcsokiból csináltam. Igazából bármilyen fajta csoki jó hozzá, éppen amit ...

Kekszes fagyi

A recept párom nagymamájától származik. Nagyon könnyű, gyorsan elkészíthető finomság, csak győzzük kivárni, amíg megfagy :). Készítettem már kókuszos, csokoládés, epres ...

Ez is érdekelhet!

Így készíts fagyit csak banánból!

(NoSalty/MTI)

Legújabb receptek

Gluténmentes sajtos rúd

Nagy kedvencünk a sajtos rúd, melynek most a gluténmentes változatát sütöttem meg, ezzel is ötletet adva mindazoknak, aki nem fogyaszthatnak búzaliszttel készült süteményeket.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...