Csütörtökön kiderül, mely hazai éttermekre lehetünk a legbüszkébbek

Az elmúlt egy év óriási kihívások elé állította a vendéglátóipart, sokan azonban még ezekben a vészterhes időkben sem felejtettek el tudatosak, segítőkészek és odaadóak maradni. A Felelős Gasztrohős és a Netpincér őket díjazza csütörtök este.

A koronavírus-járvány világszerte komoly problémák elé állította az embereket, ma pedig már mindannyian tudjuk, a pandémia a vendéglátóipart sem kímélte. Bár az éttermek zöme a túlélésért harcol, sok vendéglátóhely még a járvány ideje alatt sem felejtett el tudatos, odaadó és segítőkész maradni, kivenni saját részét a társadalmi felelősségvállalásból.

Ezeket a legjobb, felelős megoldásokat bevezető vendéglátóhelyeket és éttermeket díjazza csütörtök este a Felelős Gasztrohős és a Netpincér, a zsűriben viszont helyet foglal többek között a Nosalty is.

A díjjal azokat a vendéglátóhelyeket szeretnénk jutalmazni, akik az elmúlt egy év kihívásokkal teli időszakára környezetvédelmi és szociális szempontból is felelős, példamutató és kreatív megoldásokkal reagáltak. Szeretnénk segíteni a nehéz helyzetben lévő vendéglátószektort, és megmutatni, kiemelni a jó példákat.

– mondta el Varga Judit, az Alapítvány igazgatója, a zsűri elnöke.

Ha érdekel, ki veheti át a Gasztrohős és NetPincér Díj 2021 - Felelősen a krízishelyzetben díjátadó fődíját, valamit szívesen vennél részt az esemény által létrejövő online kerekasztal-beszélgetéseken, nincs más dolgod, mint csütörtök este a gép elé ülni, és erre a linkre kattintva csatlakozni.

A csütörtök este 19 órakor kezdődő esemény házigazdája Fiala Borcsa lesz, a díjátadás mellett több érdekes kerekasztal-beszélgetésre is sor kerül majd. A megnyitót követően a Felelősen a krízishelyzetben díj zsűrijének kerekasztal-beszélgetését hallgathatjuk majd meg olyan résztvevők közreműködésével, mint Varga Judit, a Felelős Gasztrohős Alapítvány igazgatója, Hering András, a Nosalty főszerkesztője, Losits Gábor, a Piqniq Budapest társalapítója és Steiner Kristóf, író, blogger.

A díjátadó után sem ér még véget az este, az online rendezvényen akár mi, az otthonról figyelő közönség is feltehetjük megválaszolatlan kérdéseinket, az este további részében pedig a "Viszlát, műanyag?!" - című beszélgetést hallgathatjuk meg, melyben szó lesz többek között a júliusi műanyagtörvény bevezetéséről és a csomagolás jövőjéről is. A témában dr. Horváth Sarolta, a RAKUN Dobozközösség alapítója, Ugrin András, az UgrinPack-Erdős Kft. tulajdonosa, valamint Saás Petra, a Fruccola tulajdonosa osztják meg velünk értékes gondolataikat, észrevételeiket.

Várunk téged is március 18-án, csütörtökön este 19 órától itt, a számítógép előtt!


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...