Amilyen eszement tempóban és lendülettel közlekednek, pont olyan hihetetlenül ráérősen kávéznak Vietnamban. Egy érdekes szerkezetet használnak a főzéshez, amit meg kell tölteni kávéval, majd forró vízzel nyakon önteni, rátenni a pohárra és megvárni amíg szép lassan lecsepeg.
Számomra érthetetlen, hogy az angol coffee kifejezést nem értik meg, holott ők maguk cà phê-nak írják - és két szó kiejtése sem áll olyan távol egymástól. Rejtély.
Tejeskávé gyakorlatilag sehol nincs, helyette viszont töményen cukros sűrített tejjel ütik fel.
Alapjáraton a hétköznapi feketémet mindenfajta édesítés nélkül tolom be, ennek ellenére a tojáshabos kávéjuk világbajnok!
A titok abban van, hogy a tojássárgáját a már említett sűrített tejjel keverik jó habosra, ami aztán összekeveredve a kávéval egy testességet és bársonyos krémességet ad neki. Ne parázzatok a nyers tojástól, hiszen a forró kávé gondoskodik róla, hogy ne lehessen baj, ha meg jegesen készítitek, akkor szerezzetek be hozzá a szalmonella ellen kezelt változatból!