Felejtsd el a tejhabot, itt van helyette valami sokkal jobb: vietnami tojásos jegeskávé

Talán nem újdonság a sűrített tejes vietnami kávé, amit egy speckó szerkentyűvel főznek. A tojásos változatról viszont még lehet nem hallottál, pedig ki kellene próbálnod!

Amilyen eszement tempóban és lendülettel közlekednek, pont olyan hihetetlenül ráérősen kávéznak Vietnamban. Egy érdekes szerkezetet használnak a főzéshez, amit meg kell tölteni kávéval, majd forró vízzel nyakon önteni, rátenni a pohárra és megvárni amíg szép lassan lecsepeg.

Számomra érthetetlen, hogy az angol coffee kifejezést nem értik meg, holott ők maguk cà phê-nak írják - és két szó kiejtése sem áll olyan távol egymástól. Rejtély.

Tejeskávé gyakorlatilag sehol nincs, helyette viszont töményen cukros sűrített tejjel ütik fel.

Alapjáraton a hétköznapi feketémet mindenfajta édesítés nélkül tolom be, ennek ellenére a tojáshabos kávéjuk világbajnok!

A titok abban van, hogy a tojássárgáját a már említett sűrített tejjel keverik jó habosra, ami aztán összekeveredve a kávéval egy testességet és bársonyos krémességet ad neki. Ne parázzatok a nyers tojástól, hiszen a forró kávé gondoskodik róla, hogy ne lehessen baj, ha meg jegesen készítitek, akkor szerezzetek be hozzá a szalmonella ellen kezelt változatból!

Recept

Vietnami tojásos kávé - Kattints!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...