A közkedvelt reggeli, amitől egyenesen óva int a szakértő

Szinte biztos, hogy hetente egyszer-kétszer te is pont ezt eszed reggelire.

Bírod a kiadós, több fogásos, nyugis reggeliket? Mi is! Ám, hétközben sosincs időnk arra, hogy hosszú órákon keresztül reggelizhessünk... Ilyenkor általában egy boltban vásárolt péksütit, mondjuk egy (gyümölcsös) muffint vagy croissant-t szoktunk elmajszolni. A szakértő szerint azonban nem is hozhatnánk ennél rosszabb döntést a reggelit illetően.

A feldolgozott élelmiszerek túlzott fogyasztása számos egészségügyi problémához vezethet

Kerüld az egészségtelen, feldolgozott péksüteményeket!

Candace Stone táplálkozási tanácsadó szerint az egyik legrosszabb reggeliválasztás a muffin, mert amellett, hogy tele van finomított cukorral és liszttel, még zsiradékban is gazdag. Emiatt pedig gyulladásokat válthat ki az emésztőrendszerben.

A feldolgozott péksüteményekben található növényi olajok ugyanis gyulladáskeltőek, így túlzott fogyasztásuk számos egészségügyi problémához vezethet.

Csodás reggelik 400 kcal alatt, amiket elkészíthetsz otthon:

Ha ez még mindig nem elég indok arra, hogy lecseréld a cukros péksüteményt egy egészségesebb alternatívára, akkor jól figyelj.

Egy normál méretű muffinban nagyjából 600 kalória található meg, ráadásul minimum 30 gramm cukor is.

Egyszerűen nem érdemes muffinnal kezdened a napot, mert akkor a szervezeted egy igazi „vércukorszint-hullámvasútra" fog felülni. Ez pedig természetesen az egész napodra kihat majd, többek között úgy, hogy nagyon fáradt és éhes leszel.

Mindeközben pedig a péksüteményben található zsír lerakódik a derekad környékén.

A nagy mennyiségű elfogyasztott cukor miatt pedig csak még több cukorra vágysz majd. Ezért reggelire inkább fogyassz mindig olyan ételeket, amelyek segíthetnek stabilan tartani a vércukorszintedet.

Forrásunk volt.


Ezeket is olvasd el, ha fontos az egészséged:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...