Már ahogy a cím is sejtetni engedi, az időn spórolunk és nem a finom falatokon. Az itt felsorolt ételek elkészítésének ideje 15-30 percnél semmiképp sem több, ugyanakkor igénybe kell vennünk hozzá a piacot, hiszen jó pár szezonális, ezáltal megfizethető árú alapanyagot kell beszerezni hozzájuk. A sütőtök, az ősz narancssárga szupersztárja nem véletlenül képviselteti magát kétszer a felsorolásban, degeszre tömjük magunkat vele a következő hónapokban.
Sütőtökös csirkenyárs
Micsoda ötlet ez a pác, amiben Juci szakácsunk megforgatja a csirkemellet! Mint minden ilyesféle pácnak, ennek is jó, ha állni hagyjuk egy darabig, mert sokkal jobban átveszi az ízeket. Köretként a sütőtök pedig tökéletesen működik, érdemes más összeállításokban is kipróbálni ebben a minőségében!
Birskörtés csirkecomb vadrizzsel
Nem csak birsalmasajtot lehet készíteni a birskörtéből! Itt van egy húsétel, amit tökéletes ízpompába csomagolva kínálja magát édes ízek egyvelegeként csirkehússal és vadrizzsel tálalva!
Friss vargányás, zsályás linguine
Jó-jó, tudjuk, hogy a vargánya nem egy filléres hozzávaló, frissen beszerezni meg pláne nagyon nehéz, de mivel már kapható szárítva és erdőjárás idején mi magunk is szedhetünk belőle. Nagyon kevés is elég belőle, hogy finom karaktert adjon az ételnek.
Sütőtökös spagetti
A sütőtökről pár sorral feljebb már ódákat zengettem, és most sem lesz ez másképp: tejszínnel, spagettivel valami fenséges, nem kell félni tőle, főfogásként is simán elmegy - húsmentes étkezés megszínesítője is lehet.
Céklafasírt
Időről időre bebizonyítjuk, hogy a cékla nem csak cukrosan, ecetesen, agyonfőzve elképzelhető, hanem rengeteg alternatív kínálkozik erre a pompás színű zöldségre. A héten egy cikket is olvashattok arról, milyen meglepő felhasználási módok is léteznek a céklához!