Fél óra alatt finomat!

Bebizonyítjuk, hogy félórás ételekből is van új a nap alatt! Szerda úgyis munkaszüneti nap - kísérletezz újdonságokkal! 

Tejszínes csicsókakrémleves

Már ahogy a cím is sejtetni engedi, az időn spórolunk és nem a finom falatokon. Az itt felsorolt ételek elkészítésének ideje 15-30 percnél semmiképp sem több, ugyanakkor igénybe kell vennünk hozzá a piacot, hiszen jó pár szezonális, ezáltal megfizethető árú alapanyagot kell beszerezni hozzájuk. A sütőtök, az ősz narancssárga szupersztárja nem véletlenül képviselteti magát kétszer a felsorolásban, degeszre tömjük magunkat vele a következő hónapokban.

Sütőtökös csirkenyárs

Micsoda ötlet ez a pác, amiben Juci szakácsunk megforgatja a csirkemellet! Mint minden ilyesféle pácnak, ennek is jó, ha állni hagyjuk egy darabig, mert sokkal jobban átveszi az ízeket. Köretként a sütőtök pedig tökéletesen működik, érdemes más összeállításokban is kipróbálni ebben a minőségében!

Sütőtökös csirkenyárs

Végre sütőtökszezon. Van egy kedvenc receptünk, a családból csak anya és én szeretjük, fokhagymás sült csirkecomb rozmaringos-szalonnás-tejszínes sütőtökraguval (recept hamarosan). ...

Birskörtés csirkecomb vadrizzsel

Nem csak birsalmasajtot lehet készíteni a birskörtéből! Itt van egy húsétel, amit tökéletes ízpompába csomagolva kínálja magát édes ízek egyvelegeként csirkehússal és vadrizzsel tálalva!

Friss vargányás, zsályás linguine

Jó-jó, tudjuk, hogy a vargánya nem egy filléres hozzávaló, frissen beszerezni meg pláne nagyon nehéz, de mivel már kapható szárítva és erdőjárás idején mi magunk is szedhetünk belőle. Nagyon kevés is elég belőle, hogy finom karaktert adjon az ételnek.

Sütőtökös spagetti

A sütőtökről pár sorral feljebb már ódákat zengettem, és most sem lesz ez másképp: tejszínnel, spagettivel valami fenséges, nem kell félni tőle, főfogásként is simán elmegy - húsmentes étkezés megszínesítője is lehet.

Sütőtökös spagetti

Kiolthatatlan szerelmem a sütőtök iránt egyre változó formákban nyilvánul meg. Még mindig nem főztem belőle levest, de van még kb. 60-70 kiló, úgyhogy majd egyszer arra is rászánom ...

Céklafasírt

Időről időre bebizonyítjuk, hogy a cékla nem csak cukrosan, ecetesen, agyonfőzve elképzelhető, hanem rengeteg alternatív kínálkozik erre a pompás színű zöldségre. A héten egy cikket is olvashattok arról, milyen meglepő felhasználási módok is léteznek a céklához!

Céklafasírt

Nem bírok betelni a cékla színével! Újra meg újra rácsodálkozom, hogy hogyan létezhet ilyen csodálatos szín egy zöldség belsejében. Az íze viszont megosztja az emberiséget. Aki még ...

Az Egyből 5 korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...