Ez történik, ha nem eszel fehér kenyeret

Rengeteg előnnyel járhat, ha lecseréled a fehér kenyeret valami jobb alternatívára.

A fehér kenyér elhagyása az egyik legjobb döntés, amit az életmódváltásodért meghozhatsz, hiszen számtalan egészségügyi előnyei lehetnek. Persze nem egyszerű elhagyni, de ha elolvasod, mennyire jótékony hatással lehet a testedre, akkor tuti könnyebben lerakod majd.

Fogyás

A fehér kenyér sajnos igen kalóriadús, így ha nem csökkented minimálisra a napi bevitelt, akkor akár több száz kalóriát is megspórolhatsz. Ha pedig nem pótolod mással, akkor azonnal beindul a fogyás. Cseréld a fehér lisztes pékárukat teljes kiőrlésűre, rostgazdagra, és sokkal hatékonyabb lesz a súlyvesztésed!

A fehér kenyér, sajnos, amilyen finom, annyira nem támogatja a fogyást

Pihe-puha bőr

A kilók mellett még a narancsbőrünknek is búcsút inthetünk, illetve akár a pattanásoknak is az arcunkon. Fontos megjegyezni, hogy ezeket a változásokat akkor vehetjük igazán észre, ha odafigyelünk a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre is.

Ide az energiával

A fehér kenyér gyorsan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz, ami lényegében becsapja a szervezetünket: fogyasztás után megdobja a vércukorszintet, így hirtelen telítettség-érzetet generál, a vércukor ezt követően viszont rögtön le is zuhan, így nemcsak éhesek, de fáradtak is leszünk. Ha azonban elhagyod, és egészséges, lassabban felszívódó szénhidrátokra cseréled, akkor a vércukorszinted egyenletes marad, ezáltal sokkal energikusabbá, kiegyensúlyozottabbá válsz.

Rozsos kenyér

A gasztroblogokon végigsöprő kenyérláz engem is elkapott: Dolce vita  receptjéből kiindulva készítettem ezt a rozsos kenyeret.

Szuper anyagcsere és emésztés

A megfelelő anyagcsere és emésztés elengedhetetlen a fogyás szempontjából, aminek az egyik alapja, hogy rostban gazdag ételeket fogyasszunk. A fehér kenyér azonban rettentően szegény rostokban, fogyasztásával lelassítjuk az emésztésünket, így az anyagcserénket is. Ez puffadást és emésztési zavarokat is okozhat.


További infók, amiket tudnod kell a szénhidrátokról:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...