Az 5 leggyakoribb ok, amiért állandóan fázol

Mindig dideregsz, és az összes ismerősöd úgy ismer, hogy állandóan jéghideg a kezed? Több oka is lehet ennek.

Állandóan olyan hideg a lábad és a kezed, hogy hozzád érni sem lehet? Télen nyáron dideregsz? Ennek több oka is lehet – és nem feltétlenül kötődik a hőmérséklethez.

Lássuk, milyen okokra vezethető vissza, ha valaki folyton fázik:

1.) Vérkeringés

Létezik néhány betegség, amitől a végtagok igencsak hidegek lehetnek, ilyen például a perifériás artériás betegség, a cukorbetegség vagy a Raynaud-kór is.

Az 5 leggyakoribb ok, amiért állandóan fázol

2.) Lázas betegség

Nem nagy megfejtés, de ha bujkál benned valami, és esetleg már lázas is vagy, szintén hideg lehet kezed-lábad, hiszen a magas testhőmérséklet esetén az izmaink összehúzódnak és ellazulnak, hogy melegen tartsák magukat.

3.) Túlzott soványság

Általánosságban elmondható, hogy a vékonyabb emberek fázósabbak, lassabb az anyagcseréjük, és emiatt hidegek a végtagjaik.

4.) Pajzsmirigy alulműködés

Gyakori hormonális probléma, főleg nőknél, melynek következtében lassul az anyagcsere, és többek között fázás jelentkezik.

5.) Vashiányos vérszegénység

A nem megfelelő vasszint miatt nem termelődik elég vörösvértest a testben, ez pedig fáradtságérzéshez, légszomjhoz vagy állandó fázáshoz vezethet.

Forrásunk volt.


Még több életmódcikk itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...