Fantasztikus oreós-csokoládés pite

E heti gasztrobloggerünk, Albi Gasztro, egy csodás csokoládés pitét készített nektek. Ha kíváncsiak vagytok, hogyan készül az Oreo kekszes pitetészta, tartsatok velünk, és készítsétek el együtt!

{ GALÉRIA = title:Oreos-csokol%C3%A1d%C3%A9s%20pite%20l%C3%A9p%C3%A9sr%C5%91l%20l%C3%A9p%C3%A9sre, 1,2,3,4,5,6 }

Az Oreo keksz az új húsvéti piros tojás? Hiába, már a hagyományok sem a régiek, követjük a trendeket. Én lepődtem meg a legjobban, mikor a locsolásért cserébe bezsebeltem 3 doboz Oreo kekszet és pár tábla Milka csokit. Mindenki megnyugtatására, azért a nagymamám bepótolta az elmaradt piros tojást. Ahelyett, hogy kómába estem volna a tömérdek keksz elfogyasztása után, inkább készítettem egy pitét a családnak. :)

Hozzávalók egy 28 cm-es formához

A tortalaphoz:

  • 20 dkg sótlan vaj
  • kb. 50db Oreo keksz (28 cm-es formához)

A krémhez:

  • 200 g étcsokoládé
  • 250 g Philadelphia krémsajt
  • 1 csomag főzés nélküli pudingpor
  • 2 dl hideg tej
  • 2 dl tejszínhab

A tojáshabhoz:

  • 4 tojásfehérje
  • 4-5 ek. kristálycukor
  • pici olaj

Elkészítés:

  1. A kekszeket válasszuk szét, kaparjuk ki a krémet, majd a tallérokat daráljuk apróra.
  2. Közben olvasszuk fel a vajat és adagoljuk a darált kekszhez.
  3. Dolgozzuk össze és egyengessük el a sütőformában úgy, hogy a falára is jusson. Hűtőben pihentessük, amíg elkészítjük a krémet.
  4. Törjük össze a csokoládét, majd olvasszuk fel gőz fölött. A lustábbaknak találták ki a mikrót... Így mi abban olvasztottuk fel, csak arra kell ügyelni, hogy meg ne égjen. :) A selymes állagú csokit keverjük a Philadelphia krémhez.
  5. Egy másik tálban keverjük össze a pudingport a tejjel és a tejszínhabbal, amíg krémes nem lesz. A két krémet óvatosan dolgozzuk össze. Ezután a megdermedt kekszalapon kenőlapáttal egyenletesen kenjük szét. Ha kész, tegyük újra hűtőbe, amíg elkészítjük a tojáshabot.
  6. Fontos, hogy gőz fölött verjük fel a tojásfehérjét, hogy szép, kemény habot kapjunk. Egy nagyobb edényben forraljunk vizet, ennek tetejére helyezzük a kisebb edényt, amiben felverjük a tojást. Vigyázzunk, hogy a kisebb edény ne érjen bele a vízbe! Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, olajat, míg a habverőn csúcsosan meg nem áll a hab. 8-10 perc alatt kész is.
  7. Habzsákba vagy habkinyomóba töltjük, majd tetszés szerint díszítjük a torta tetejét. Karamellizáló pisztollyal vagy sütőben grill funkción pirítsuk meg a habot.

A receptet itt tudod elmenteni! >>

Albi Gasztro blogja >>

Albi Gasztro a Facebookon >>

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...