Ezek a legjobb fájdalomcsillapító alapanyagok

Ha nem szeretnél rögtön a gyógyszerhez nyúlni, akkor mutatunk néhány kiváló alapanyagot, amivel enyhítheted a fájdalmat.

Sokan vannak, akik csak a legvégsőbb esetekben vesznek be fájdalomcsillapítót, és kibírják, amíg csak lehet. Nekik (is) jó hír, hogy természetes módon is csökkenthetjük a fájdalmat könnyen beszerezhető, egészséges alapanyagokkal.

Szegfűszeg

A szegfűszeget sokan ismerik természetes fájdalomcsillapítóként. Leginkább akkor érdemes bevetni, amikor hányingerrel vagy meghűléssel küzdünk, de kipróbálhatjuk fejfájásra, ízületi gyulladásra, illetve fogfájás enyhítésére is. A szegfűszeg kapható egészben, de fájdalomcsillapítás céljára érdemes por formájában beszerezni, külsőleg alkalmazva pedig a szegfűszegolaj ajánlott.

Ezek a legjobb fájdalomcsillapító ételek

Gyömbér

A gyömbér szintén egy természetes fájdalomcsillapító: a gyömbérgyökeret különféle gyulladásos és reumatikus panaszok, illetve porckopás ellen is bevethetjük. Továbbá akár a megerőltetőbb edzések utáni izomfájdalom ellen is hatékony lehet, sőt, akár a menzesszel járó kellemetlen fájdalmakat is enyhítheti, ha előtte néhány nappal egy kevés gyömbért csempészünk az étrendünkbe.

A gyömbér rengeteg esetben segíthet

Paprika

A paprikában található kapszaicin adja a zöldség csípősségét. Ez a vegyület segíthet csökkenteni a fájdalomérzetet, mivel az azt közvetítő idegekre hat. Ízületi fájdalom, izomfájdalom esetén lehet érdemes bevetni.

Az erőspaprikában megtalálható vegyület kiváló fájdalomcsillapító

Eukaliptusz

Az eukaliptuszolaj a testi fájdalmakra, a megfázásra, orrdugulásra és lázra is hasznos lehet. Arra azonban nem árt figyelni, hogy semmiképpen ne kerüljön a szemünkbe. Érdemes még fejfájás és izomfájdalmak esetén is kipróbálni!

Csak csínján vele, mert ha szembe kerül, az nagyon fájdalmas lehet

Forrásunk volt.


Még több szuper alapanyag:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...