Ezek a legjobb fájdalomcsillapító alapanyagok

Ha nem szeretnél rögtön a gyógyszerhez nyúlni, akkor mutatunk néhány kiváló alapanyagot, amivel enyhítheted a fájdalmat.

Sokan vannak, akik csak a legvégsőbb esetekben vesznek be fájdalomcsillapítót, és kibírják, amíg csak lehet. Nekik (is) jó hír, hogy természetes módon is csökkenthetjük a fájdalmat könnyen beszerezhető, egészséges alapanyagokkal.

Szegfűszeg

A szegfűszeget sokan ismerik természetes fájdalomcsillapítóként. Leginkább akkor érdemes bevetni, amikor hányingerrel vagy meghűléssel küzdünk, de kipróbálhatjuk fejfájásra, ízületi gyulladásra, illetve fogfájás enyhítésére is. A szegfűszeg kapható egészben, de fájdalomcsillapítás céljára érdemes por formájában beszerezni, külsőleg alkalmazva pedig a szegfűszegolaj ajánlott.

Ezek a legjobb fájdalomcsillapító ételek

Gyömbér

A gyömbér szintén egy természetes fájdalomcsillapító: a gyömbérgyökeret különféle gyulladásos és reumatikus panaszok, illetve porckopás ellen is bevethetjük. Továbbá akár a megerőltetőbb edzések utáni izomfájdalom ellen is hatékony lehet, sőt, akár a menzesszel járó kellemetlen fájdalmakat is enyhítheti, ha előtte néhány nappal egy kevés gyömbért csempészünk az étrendünkbe.

A gyömbér rengeteg esetben segíthet

Paprika

A paprikában található kapszaicin adja a zöldség csípősségét. Ez a vegyület segíthet csökkenteni a fájdalomérzetet, mivel az azt közvetítő idegekre hat. Ízületi fájdalom, izomfájdalom esetén lehet érdemes bevetni.

Az erőspaprikában megtalálható vegyület kiváló fájdalomcsillapító

Eukaliptusz

Az eukaliptuszolaj a testi fájdalmakra, a megfázásra, orrdugulásra és lázra is hasznos lehet. Arra azonban nem árt figyelni, hogy semmiképpen ne kerüljön a szemünkbe. Érdemes még fejfájás és izomfájdalmak esetén is kipróbálni!

Csak csínján vele, mert ha szembe kerül, az nagyon fájdalmas lehet

Forrásunk volt.


Még több szuper alapanyag:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...