Aki gyorsan összedobna egy egyszerű édességet, akkor ez a fahéjas almakarika lesz a legjobb választás. A finom fűszerektől rögtön az őszt eszünkbe juttató szezonális gyümölcs hatalmas kedvenc a nyár lecsengésével. Nézzük, Sára milyen változatott sütött ki nektek!
Nincs is jobb ebben a borongós őszi időben ennél a melengető, nagyon gyorsan elkészülő édességnél.
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta (tejmentes), 2 nagy db alma, 1 db tojás, 0.5 bögre cukor, fahéj ízlés szerint
Elkészítés:
- Az almákat szeleteljük tetszőleges vastagságú karikákra (ha azt szeretnénk, hogy rendesen megpuhuljon, akkor érdemes vékonyra vágni). Az almaszeletek közepén vágjuk ki a belső magokat, így karikákat kapunk. A leveles tésztát vágjuk fel csíkokra. Ezeket a csíkokat fogjuk az almakarikákra tekerni. A tojást verjük fel egy tálban, egy másik tálban pedig keverjük össze a cukrot a fahéjjal.
A leveles tésztás almakarikák egyik oldalát mártsuk a tojásba, majd a cukros egyvelegbe.
- A cukrozott almakarikákat tegyük sütőpapíros tepsire, majd 180-190 fokon süssük őket aranybarnára kb. 20 perc alatt. (Érdemes figyelni közben, mert hamar megéghet a teteje!)
Nézzük, Sára milyen játszi könnyedséggel készíti el az édes kis almakarikákat a Nosalty TikTok-csatornáján:
@nosalty.hu Milyen filmet néznétek, miközben ezt falatoznátok?🤤 #nosalty #tiktokhungary #cooking #cinnamonapple @Hankusz Sara ♬ original sound - Michal
Ha egy 15 perces, mennyei édességet keresünk a szürke hétköznapokra vagy akár egy családi, baráti összejövetelre a hétvégén, ez lesz a mi desszertünk!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Ezeket a recepteket is érdemes kipróbálni: