A legropogósabb fahéjas almakarika, ha egy kis leveles tésztás édességre vágysz

A Nosalty TikTok-csatornájára is végérvényesen beköszöntött az ősz. Jöhetnek a csodás fahéjas, cukros, almás édességek. Ezúttal egy nagyon egyszerű bundás almával támad Sára, amit ropogósra sütött.

Aki gyorsan összedobna egy egyszerű édességet, akkor ez a fahéjas almakarika lesz a legjobb választás. A finom fűszerektől rögtön az őszt eszünkbe juttató szezonális gyümölcs hatalmas kedvenc a nyár lecsengésével. Nézzük, Sára milyen változatott sütött ki nektek!

A ropogós fahéjas almakarika receptjét a képre kattintva találod!

Nincs is jobb ebben a borongós őszi időben ennél a melengető, nagyon gyorsan elkészülő édességnél.

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta (tejmentes), 2 nagy db alma, 1 db tojás, 0.5 bögre cukor, fahéj ízlés szerint

Elkészítés:

  • Az almákat szeleteljük tetszőleges vastagságú karikákra (ha azt szeretnénk, hogy rendesen megpuhuljon, akkor érdemes vékonyra vágni). Az almaszeletek közepén vágjuk ki a belső magokat, így karikákat kapunk. A leveles tésztát vágjuk fel csíkokra. Ezeket a csíkokat fogjuk az almakarikákra tekerni. A tojást verjük fel egy tálban, egy másik tálban pedig keverjük össze a cukrot a fahéjjal.

A leveles tésztás almakarikák egyik oldalát mártsuk a tojásba, majd a cukros egyvelegbe.

  • A cukrozott almakarikákat tegyük sütőpapíros tepsire, majd 180-190 fokon süssük őket aranybarnára kb. 20 perc alatt. (Érdemes figyelni közben, mert hamar megéghet a teteje!)

Nézzük, Sára milyen játszi könnyedséggel készíti el az édes kis almakarikákat a Nosalty TikTok-csatornáján:

@nosalty.hu Milyen filmet néznétek, miközben ezt falatoznátok?🤤 #nosalty #tiktokhungary #cooking #cinnamonapple @Hankusz Sara ♬ original sound - Michal

Ha egy 15 perces, mennyei édességet keresünk a szürke hétköznapokra vagy akár egy családi, baráti összejövetelre a hétvégén, ez lesz a mi desszertünk!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a recepteket is érdemes kipróbálni:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...