Több okból is fahéjat kéne ennünk, minden nap

Legtöbben csupán karácsonykor vesszük elő, esetleg a tejbegrízre, a kevert sütibe vagy a kelt tésztás csiga tésztájára szórjuk, de fogalmunk sincs róla, mennyire egészséges.

Őrölt illetve rúd formában mindannyiunknál lapul némi fahéj a polcon, igaz? Hétköznapi alapanyag, de tudtad, hogy az egyik legrégebbi fűszer, amely már a Bibliában is említésre került, és az ókori Egyiptomban is előszeretettel használták? Nemcsak fűszerként, de gyógyítási célból is, ráadásul a fahéjat értékesebbnek tartották, mint az aranyat.

Több okból is fahéjat kéne ennünk minden nap

Érdekessége, hogy nagy mennyiségben káros, mert kumarint tartalmaz, ami károsítja a májat, súlyosabb esetben májgyulladáshoz vezet, és sárgaság alakulhat ki. Szóval csak mértékkel fogyasszuk!

Ezen kívül csupa-csupa jót tudunk elmondani élettani hatásairól, lássuk, mik ezek!

Kattints a galériára a fahéj jótékony hatásaiért:

Forrásunk volt.


Még több érdekesség:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek