Őrölt illetve rúd formában mindannyiunknál lapul némi fahéj a polcon, igaz? Hétköznapi alapanyag, de tudtad, hogy az egyik legrégebbi fűszer, amely már a Bibliában is említésre került, és az ókori Egyiptomban is előszeretettel használták? Nemcsak fűszerként, de gyógyítási célból is, ráadásul a fahéjat értékesebbnek tartották, mint az aranyat.
Érdekessége, hogy nagy mennyiségben káros, mert kumarint tartalmaz, ami károsítja a májat, súlyosabb esetben májgyulladáshoz vezet, és sárgaság alakulhat ki. Szóval csak mértékkel fogyasszuk!
Ezen kívül csupa-csupa jót tudunk elmondani élettani hatásairól, lássuk, mik ezek!
Kattints a galériára a fahéj jótékony hatásaiért:
Több okból is fahéjat kéne ennünk minden nap
A fahéjnak magas a kalciumtartalma, sok benne a vas és a magnézium, mindezek mellett pedig segít a vércukorszint szabályozásában is – ha például magas szénhidráttartalmú ételbe fahéjat teszünk, azzal segíthetünk "kiegyensúlyozni" azokat a hatásokat, amelyeket a cukros étel okoz a szervezetünkben.
Még több érdekesség: