Ezért hasznos a cukorbetegeknek a fahéj

Egy friss kutatás állítja, hogy a fahéj nagyon sokat segíthet a cukorbetegeknek. Nézzük, hogyan alkalmazhatjuk!

A fahéj egy kiváló fűszer, mely könnyen beszerezhető. Mindamellett, hogy megízesíti az ételeinket és süteményeinket, a fahéj a cukorbetegeknek is rendkívül hasznos lehet, derült ki nemrégiben egy kutatásból.

Ezért hasznos a cukorbetegeknek a fahéj

Vizsgálatokból kiderült, hogy csupán már egy csipetnyi fahéj (egészen pontosan 4 gramm) segít egyensúlyban tartani és csökkenteni a vércukorszintet.

A fahéj csökkenti a vérben a glükózkoncentrációját, ezáltal lefelé indul a vércukorszint.

A fűszer képes növelni az inzulinérzékenységet, és javítja a bélflóra egészségét is – mind a kettő hozzájárul a cukorbetegség csökkentéséhez. Ezen kívül polifenolt is tartalmaz a fahéj, mely segíti a sejtek cukorfelvételét a vérből.

Másnak is hasznos lehet

A cukorbetegek számára létfontosságú, hogy a vércukorszintjük a megfelelő tartományban legyen, de nem csak számukra lehet fontos, hogy megakadályozzák a vércukorszint ugrásszerű megemelkedését: az inzulinrezisztenciában, endometriózisban vagy más, hormonháztartást érintő betegségben, például PCOS-ben szenvedőknek is fontos, hogy a vércukorszint egyensúlyban legyen. A kutatás szerint a fahéj erre is tökéletes, hiszen csökkenti a vércukorszintet.

Hogyan használjuk?

Szerencsére a fahéjat nagyon könnyedén be tudjuk építeni az étrendükbe. Az egyik módja, hogy a reggeli kávénkba keverünk egy keveset, de az sem rossz ötlet, hogy a zabkásánkra szórjuk.

Forrásunk volt.


Még több hasznos tanács, ha cukorbetegséggel küzdesz:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...