Ezen a balatoni településen a legdrágább a fagylalt

Ahogy közeledünk a nyári szezon kezdete felé, egyre többet megtudhatunk arról is, milyen árak várnak majd minket a vízpartokon. A Balaton körül például az alábbiakra számíthatunk.

Általában minden év tavaszán már hírt kapunk arról, hogyan alakulnak majd a fagyiárak és a vendéglők árlapjai a nyári szezonban. Most két platformon is hírt adtak a várható kiadásokról: az RTL stábja Gyenesdiáson nézett körbe, míg a Likebalaton.hu oldalon a fagyiárakat bemutató körkép jelent meg. Ezekből már valamelyest láthatjuk, mi vár ránk idén nyáron.

Ezen a balatoni településen a legdrágább a fagylalt

Az RTL tudósításából kiderült, hogy jelenleg az egyik gyenesdiási vendéglátóhelyen 2390 forint a babgulyás, míg a harcsapaprikás túrós csuszával 2990 forintba kerül.

A nyilatkozó vendéglátósok szerint az előszezonban próbálják majd tartani az árakat, azonban idővel, ha beindul a forgalom, egészen biztosan várható emelés, nagyjából 8-10% környékén. A Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke szerint pedig ez nemcsak a Balaton mellett, hanem országosan megfigyelhető tendencia lesz.

A Likebalaton.hu fagylaltkörképe alapján az is elmondható, hogy több cukrászdában emeltek a gombócáron is: gyakran 50 forint körüli a drágulás. A Balaton 10 települését megvizsgálva a portál arra jutott, hogy átlagosan 600 forintba kerül egy gombóc fagylalt, de találkoztak 550 forintossal, valamint 890 forintossal is. Ez utóbbi Tihanyban kapható, és a magyar tenger legdrágább gombócának számít.

Forrásunk volt.


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...