Ezen a balatoni településen a legdrágább a fagylalt

Ahogy közeledünk a nyári szezon kezdete felé, egyre többet megtudhatunk arról is, milyen árak várnak majd minket a vízpartokon. A Balaton körül például az alábbiakra számíthatunk.

Általában minden év tavaszán már hírt kapunk arról, hogyan alakulnak majd a fagyiárak és a vendéglők árlapjai a nyári szezonban. Most két platformon is hírt adtak a várható kiadásokról: az RTL stábja Gyenesdiáson nézett körbe, míg a Likebalaton.hu oldalon a fagyiárakat bemutató körkép jelent meg. Ezekből már valamelyest láthatjuk, mi vár ránk idén nyáron.

Ezen a balatoni településen a legdrágább a fagylalt

Az RTL tudósításából kiderült, hogy jelenleg az egyik gyenesdiási vendéglátóhelyen 2390 forint a babgulyás, míg a harcsapaprikás túrós csuszával 2990 forintba kerül.

A nyilatkozó vendéglátósok szerint az előszezonban próbálják majd tartani az árakat, azonban idővel, ha beindul a forgalom, egészen biztosan várható emelés, nagyjából 8-10% környékén. A Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke szerint pedig ez nemcsak a Balaton mellett, hanem országosan megfigyelhető tendencia lesz.

A Likebalaton.hu fagylaltkörképe alapján az is elmondható, hogy több cukrászdában emeltek a gombócáron is: gyakran 50 forint körüli a drágulás. A Balaton 10 települését megvizsgálva a portál arra jutott, hogy átlagosan 600 forintba kerül egy gombóc fagylalt, de találkoztak 550 forintossal, valamint 890 forintossal is. Ez utóbbi Tihanyban kapható, és a magyar tenger legdrágább gombócának számít.

Forrásunk volt.


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Legújabb receptek

Egyszerű csokis perec

Igen, ezt a retro édességet otthon, a saját konyhánkban is elkészíthetjük: omlós tésztája, roppanós csokiborítása rögtön visszarepít minden beleharapót a rég elfeledett ...

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...