Piacra dobtak egy fagyit, amitől a te hajad is garantáltan égnek állna

A chilis csokifagyival kezdődött, és még a céklás fagyival sem ért véget – a nem éppen édes alapanyagokból készülő fagylaltok listája szüntelenül növekszik, a sajtos makaróni nemzetközi világnapjának megünnepléseként most a gyerekek kedvenc étele is megkóstolható fagyi formájában.

A sajtos makaróni vagy angol nevén mac and cheese az amerikaiak egyik kedvenc étele. Bár otthon is elkészíthető, sokan kifejezetten egy márkára, az amerikai KRAFT sajtos makarónijára esküsznek, amely pont ugyanazon az elven készül el, mint egy instant leves: önts rá forró vizet, vagy főzd pár percig az előre elkészített tésztát és a hozzáadott narancssárga sajtport, és már kész is!

A KRAFT MAC AND CHEESE gyerekek millióinak kedvence, a sajtos makaróni népszerűsége miatt még saját világnapot is kapott, a KRAFT és a Van Leuuwen nevű márka pedig ezen felbátorodva úgy döntött, piacra dobja az első sajtos makarónis fagylaltot, amely az eredeti, instant változattal szemben nem tartalmaz semmilyen tartósítószert, mesterséges színezéket és aromát.

Az interneten kommentelők véleménye nagyon megoszlik a nyári hűsítőt illetően: vannak, akik egyből elutasítják a sajtos fagyit, megakadva a furcsa ízesítésen, vannak, akik más, parmezános fagylaltra hivatkozva mondanának nemet a jeges csodára, de olyanok is akadnak, akik rögtön a bolt felé vennék az irányt a mintegy 12 dollárba (kb. 3600 forint) kerülő fagylaltosdobozért.

Mi jobb híján inkább ezeket a sajtos makarónikat ajánljuk nektek:

Vegán mac and cheese

Az év elején egy gyors, de annál finomabb vegán recepttel is jelentkezünk. Nagy kedvencünk a sajtos makaróni, ami a tökéletes téli “comfort food”, viszont sajnos nem sorolható a ...

Legegyszerűbb Mac and Cheese

Rengeteg féle-fajta variációja van ennek a csodálatos ételnek, a mac and cheese-nek, magyarán a sajtós makaróninak. Most a szerintem létező legegyszerűbb és leggyorsabb megoldást ...

Chilis Mac and Cheese

Ez a legtutibb komfort kaja, amit mostanában főztünk – egy edényben készül az egész, és cakkumpakk fél óra alatt megvan. A chilis Mac and Cheese-ről van szó, ami nem más, mint a ...


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...