Igencsak drága lesz egy fagyizás idén a családnak

2023-ban igencsak megdrágultak a gombócok, így egy családi fagyizás sajnos sokezer forint lehet.

kemma.hu összeállítása szerint az infláció és az energiaválság miatt igencsak elszálltak idén a fagylalt árak, akár 500 forint is lehet egy gombóc a kézműves fagyizókban.

Igencsak drága lesz egy fagyizás idén a családnak

Az egyik népszerű tatabányai fagyizóban egy gombócért – ami 4 dekagramm – idén már 500 forintot kérnek, szemben a tavalyi 400-zal. A tulajdonos elmondása szerint a nehéz gazdasági helyzet elől a cukrászdák sem tudtak menekülni, még ha az áremelés a vásárlók számában változást is hozhat:

A fagylaltkészítés egy energiaigényes vállalkozás, mert áram működteti a főzőgépet, a fagyasztógépet és az érlelőt is, az áramszámla pedig többszörösére emelkedett az elmúlt időszakban.

Esztergomban sem más a helyzet, ott is 500 forintot kérnek el egy gombócért, a diétásért pedig 550-et.

Pesten is hasonló árakra lehet számítani, bár itt akadnak olyan cukrászdák, ahol akár 600 forintba is kerülhet egy-egy gombóc.

Forrásunk volt.


Ezek a hírek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...