Ezen a településen már komoly bírság jár azért, ha az utcán fagyizol

A balatoni településen magas bírság jár azért, ha a közterületen fogyasztjuk el az élelmiszert, amit vásároltunk.

A szigorítások miatt március 22-éig mindenhol kötelező a maszkviselés, mind a közösségi beltereken, mind a közterületeken. Ezt a legtöbben eddig is betartották, azonban azt már kevesen veszik figyelembe, hogy akkor sem szabad levenni a maszkot, ha ételt szeretnénk fogyasztani. Ezt elégelte meg most az egyik balatoni település, Balatonfüred, ahol mostantól kezdve komoly büntetés jár azért, ha az elviteles ételt az utcán fogyasztjuk el.

Akár 150 ezer forintba is kerülhet egy fagyizás

Közterületeken mindenhol kötelező a maszk viselése, ami egyben azt is jelenti, hogy a megvásárolt fagyit vagy ételt nem lehet közterületen elfogyasztani, az szabálysértésnek minősül, és 5 ezertől 150 ezer forintig terjedő bírsággal büntethető

– olvasható a balatonfured.hu-n.

A szabályszegőket először csak figyelmeztetik, de ha kell, alkalmazzák a pénzbírságolást is, ezért érdemes inkább tényleg betartani a szabályokat, nemcsak a büntetés miatt, de az egészségünk védelmében is.


Még több dolog, amit befolyásolnak a korlátozások:

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...