A fagyasztott uborkás trükk, amitől gyönyörű lesz a bőröd

A TikTok-felhasználók megesküsznek rá, hogy ez az egyszerű trükk ragyogóvá varázsolja a bőrüket. Semmi másra nincs szükséged hozzá, mint némi kígyóuborkára és a fagyasztódra.

A tökéletes bőr titka a hűtőszekrényedben lapul - legalábbis ezt állítják a TikTok-felhasználók. Véleményük szerint a fagyasztott kígyóuborka ragyogóvá teszi a fakó arcot, eltünteti a szem alatti karikákat, megelőzi a pattanások kialakulását, és hidratálja a bőrt. De mi a pontos trükk?

@alexaraeloebel

Reply to @marissaablairr @dermdoctor

♬ Woah (feat. D3Mstreet) - KRYPTO9095

Kicsit csavartak a dolgon a felhasználók, ugyanis nem sima uborkaszeleteket tesznek a bőrükre: a felbevágott zöldséget először beteszik a fagyasztóba 10-15 percre, majd kiveszik, és körkörös mozdulatokkal elkezdik masszírozni vele a bőrüket.

Ezt a csodarituálét a reggeli arcmosás után végzik el, majd hagyják egy kicsit beszívódni az uborka levét a bőrükbe, végül felkenik a nappali hidratáló krémjüket. Fontos, hogy ha több napon át használják, akkor minden reggel levágják az uborka előző napi végét az esetleges kórokozók, baktériumok miatt.

Mi a szakértő véleménye?

Dr. Kemi Fabusiwa szerint az uborka mindig is nagyon népszerű összetevő volt a különböző bőrápoló készítményekben, különösen magas aszkorbinsavtartalma és gyulladáscsökkentő hatása miatt.

Folyamatos használata esetén ragyogóvá teheti az arcot, növelheti a kollagénszintet, és segítheti a bőrt megszabadulni a szennyeződésektől. Azonban a szakértő azt vallja, hogy sokkal egészségesebb, ha inkább elfogyasztjuk az uborkát, így megóvjuk bőrünket az esetleges irritációtól, melyet a zöldségben megtalálható savak okozhatnak.

Szóval mindent összevetve, inkább készíts egy tartalmas salátát, amibe jó sok uborkát teszel, így nemcsak a bőröd lesz puha és ápolt, de a hasad is örülni fog.


Még több szépségápolás:

Forrásunk volt.

Címlapkép: InterCom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...