Így olvad ki fél perc alatt a fagyasztott kenyér – Friss és ropogós lesz

A kenyér szent, így sosem szabad hagyni, hogy kárba vesszen. Sokan rendszeresen fagyasztják le a maradék pékárut, de ha gyorsan lenne rá szükség, már gondban vannak - főleg, ha egészben vagy félben kerül a jégre a vekni. Segítünk egy gyors kiolvasztós tippel!

A kenyér lefagyasztása csodás ötlet, mert minden friss és kevésbé friss kenyeret vagy pékterméket meg tud menteni, ha gyorsan lejegeljük - alkalomadtán pedig elővesszük a fagyasztóból, és vagy megvárjuk, míg szobahőmérsékleten vagy a hűtőben kiolvad, ami nem két perc lesz, vagy sütőbe, pirítóba rakjuk. Van azonban egy jóval gyorsabb módja a kenyér kiolvasztásának, már mondjuk is, mi az!

Fagyasztott kenyerek
Így olvad ki fél perc alatt a fagyasztott kenyér – Friss és ropogós lesz

1 nedves konyharuha + 1 mikrohullámú sütő kell hozzá

  • nedvesíts be egy konyharuhát, ami teljesen tiszta, de nincs öblítőillata
  • terítsd a mikró forgótálcájára a nedves ruhát, és helyezd rá a fagyott kenyeret
  • melegítsd a kenyered a mikróban közepes fokozaton, kb. 30 másodpercig
  • várj picit, míg kiemeled a mikróból, és edd meg azon melegében!

Fontos: a kenyér vagy pékáru méretétől függően az olvasztás időtartama változhat!

A módszerben az a legjobb, hogy a nedves konyharuha beszívja a kenyérből távozó nedvességet, így nem ázik el az alja, és finom ropogós lesz!

Forrásunk volt.


Konyhai praktikáink:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...