Ezért ne tedd az ételt margarinos dobozban a mélyhűtőbe

A legfrissebb otthon tippünkből kiderül, miért nem jó margarinos dobozban tárolni a mélyhűtőben az ételeinket a szakértők szerint.

A fagyasztás kiváló eljárás, hiszen ezzel csökkenthetjük az élelmiszerhulladékot, és egyszerű tartósítási módszer, azonban fontos néhány szabályt betartani, hogy ne romoljon az étel minősége a fagyasztóban.

Ezért ne tedd az ételt margarinos dobozban a mélyhűtőbe

A legfontosabb, amitől meg kell óvnunk az ételt, az a levegő és a környezetben lévő nedvesség.

Nagyon fontos tehát, hogy jól záródó dobozban vagy zacskóban tegyük el az adott ételt, hiszen ha nem megfelelő az eltevés módja, akkor romolhat a minősége. Ezen kívül fontos, hogy biztosítsuk a megfelelő hőmérsékletet is.

Miért nem jó a margarinos doboz?

Michigani Egyetem szakértői szerint a margarinos doboz nem megfelelő erre a feladatra. Ezeket a tárolókat ugyanis nem erre találták ki, mert egyszer használatos műanyagként lettek gyártva, és fedelük nem zár olyan jól, mint amilyen szoros illeszkedésre szükség lenne. Emiatt a lefagyasztott élelmiszerekből kimegy a nedvesség, minőségük pedig csökken, még akkor is, ha a megfelelő hőmérséklet biztosítva van számukra.

Ugyanez érvényes a műanyagzacskókra is, ezek ugyanis nem zárnak megfelelően. A legjobb, ha kifejezetten olyan tasakot és dobozt választunk, melyet kifejezetten erre a célra gyártottak. Így megőrizhetjük a megfelelő színvonalát, és nyugodtan fogyaszthatjuk az adott ételeket.

Forrásunk volt.


Ezek a tárolási praktikák is érdekelhetnek:

Címlapról ajánljuk