Ezért ne tedd az ételt margarinos dobozban a mélyhűtőbe

A legfrissebb otthon tippünkből kiderül, miért nem jó margarinos dobozban tárolni a mélyhűtőben az ételeinket a szakértők szerint.

A fagyasztás kiváló eljárás, hiszen ezzel csökkenthetjük az élelmiszerhulladékot, és egyszerű tartósítási módszer, azonban fontos néhány szabályt betartani, hogy ne romoljon az étel minősége a fagyasztóban.

Ezért ne tedd az ételt margarinos dobozban a mélyhűtőbe

A legfontosabb, amitől meg kell óvnunk az ételt, az a levegő és a környezetben lévő nedvesség.

Nagyon fontos tehát, hogy jól záródó dobozban vagy zacskóban tegyük el az adott ételt, hiszen ha nem megfelelő az eltevés módja, akkor romolhat a minősége. Ezen kívül fontos, hogy biztosítsuk a megfelelő hőmérsékletet is.

Miért nem jó a margarinos doboz?

Michigani Egyetem szakértői szerint a margarinos doboz nem megfelelő erre a feladatra. Ezeket a tárolókat ugyanis nem erre találták ki, mert egyszer használatos műanyagként lettek gyártva, és fedelük nem zár olyan jól, mint amilyen szoros illeszkedésre szükség lenne. Emiatt a lefagyasztott élelmiszerekből kimegy a nedvesség, minőségük pedig csökken, még akkor is, ha a megfelelő hőmérséklet biztosítva van számukra.

Ugyanez érvényes a műanyagzacskókra is, ezek ugyanis nem zárnak megfelelően. A legjobb, ha kifejezetten olyan tasakot és dobozt választunk, melyet kifejezetten erre a célra gyártottak. Így megőrizhetjük a megfelelő színvonalát, és nyugodtan fogyaszthatjuk az adott ételeket.

Forrásunk volt.


Ezek a tárolási praktikák is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...