A főzés öröme mindenkié, éppen ezért, ha csak magadra kell főznöd, akkor se keseredj el, ha túl sok lesz, és nem szeretnél a kukába dobni semmit. A fagyasztó a barátunk, és hidd el, rengeteg szuper lehetőséget kínál, hogy semmiről ne kelljen lemondanod. Mutatunk 6 olyan fagyasztós alapvetést, amit minden magára főző embernek meg kell ismernie!
Kattints a galériára a fagyasztós tippekért:
1. Fagyasztott egészség
A fagyasztott zöldség és gyümölcs semmivel sem rosszabb, mint frissen vásárolt társai. Előnye, hogy nem megy tönkre idő előtt, és bármikor kéznél van. Így akár egy gyors brokkolikrémleves ebédre vagy egy bogyós gyümölcsös smoothie napindítóként csodákra képes. Bosszankodást, időt és pénzt is spórolsz magadnak.
2. Elő a ropogós bagettel!
Azért, mert csak magadnak készítesz ételt, attól még nem kell lemondani a ropogós héjú és puha belsejű pékáruról. Legyen szó zsemléről, bagettről vagy rozsos kenyérről, a minőségi pékáru mindenkinek jár. A tartósítószeres, csomagolt toastkenyér is lehet életmentő, de mi lenne, ha inkább kiporciózva lefagyasztanál egy fél kilós parasztkenyeret?
3. Egész csirke felaprózva
Használd ki az alkalmat, ha a boltban akciós az egész csirke, és miután hazaértél a zsákmánnyal, rögtön ess neki a szétdarabolásának. Így később sokkal egyszerűbb dolgod lesz, ha nem egy egész fagyasztott tömböt kell szétszedni, ráadásul a vásárolt hús minden részét külön kiélvezheted.
4. Maradékmentes
Szerencsére egyre többen figyelnek arra, hogy ne váljon az étel a szemetes martalékává. Ha pedig csak magadra kell főznöd, és nem szeretnéd 3 napig ugyanazt az ételt enni, akkor egyszerűen fagyaszd le. Egy nagy adag gulyásleves több kisebb adagra szétosztva igazi megváltás lehet egy hosszú munkanap után!
5. Fűszernövények bevetésen
Sokaknak ismerős lehet a helyzet, mikor egy recepthez jól bevásárolva, fűszernövényekkel jól megrakodva elégedetten hagyják el az üzletet. Igen ám, csak hogy a főzés után a sok friss növénnyel nehéz mit kezdeni. Hogy ugyanazt az ízt adja, mint zsenge korában, érdemes valamilyen formában lefagyasztani. Így például belekeverhetjük olívaolajba, készíthetünk belőle fűszersót, de még jégkockatartóba is költöztethetjük őket, így főzéskor csak ki kell pattintani a „friss” zöldfűszerünket.
6. Egyperces desszert
Készíts a kedvenc kekszedből egy nagyobb adagot, majd golyókat formázva tepsire pakolás után fagyaszd le őket. Ha teljesen szilárd állagúvá váltak, akkor tedd őket fagyasztózacskóba, és mehet vissza a mélyhűtőbe. Ha bármikor előtörne belőled az édesszájú fenevad, akkor tudod, mi a dolgod!
Ezek a praktikák is érdekelhetnek: