4 étel, amit soha ne rakj a mélyhűtődbe

Vannak olyan fogások, amelyeket nem szabad a fagyasztóba tennünk, akkor sem, ha jóval egyszerűbb megoldás lenne.

Előfordul, hogy az ember túl sokat készít egy adott fogásból, és nem fogy el. Ilyenkor sokakban felmerül, hogy gondosan elcsomagolva berakja az ételt a fagyasztóba, és egy szorult helyzetben elővegye, felolvassza és elfogyassza. Azt híhetnénk, ezt minden étellel megtehetjük, azonban vannak olyanok, amelyeket tilos berakni a fagyasztóba.

Rakott krumpli

Mivel ez a fogás főtt krumpliból áll, tilos berakni a fagyasztóba. A burgonya nedvesség- és keményítőtartalma ugyanis szétválik, így szerkezetét veszti, és széttöredeznek a szeletek. Ezen kívül a tejföl és a főtt tojás sem viseli jól a jegesedést. Az előbbi kikristályosodik, és darabos lesz, utóbbinak pedig végzetesen megromlik az állaga.

Klasszikus rakott krumpli

A rakott krumplit rengetegen szeretjük, de azért sokan ódzkodunk attól, hogy otthon elkészítsük. Pedig ebből a receptből is kiderül, hogy rettentően egyszerűen elkészíthető annak ...

Szaftos rakott burgonya

A hagyományos rakott krumpliban azt nem szeretem, hogy igen száraz a végeredmény és rengeteg tejföl kell hozzá, hogy tisztességesen csússzon. Ezzel a francia házasítással azonban ...

Mindent bele rakott krumpli

A rakott krumpli egy olyan étel, amit nem lehet megunni. Mindenkinek van hozzá egy családi receptje, melyet, mint hagyományt követ. Az én receptem alapja ugyancsak egy, a nagymamám által ...

Rizibizi

A mélyhűtésnek köszönhetően a rizs összeáll, és vizes lesz. Igazából fogyasztható, csak egyáltalán nem lesz szép látvány, és pergősségét is elveszíti. A rizibiziben található borsó pedig megpuhulhat a fagyóban.

Kukoricasaláta

Bizony, a majonézest kukoricát sem jó jégre tenni. Bár a főtt kukorica fagyasztható, sem a majonéz, sem a tejföl nem viseli jól a jegesedést. Az előbbi összetevői szétválnak, az utóbbi darabossá válik.

Mexikói kukoricasaláta

Az eredeti recept cotija sajtot (egy mexikói eredetű félkemény, omlós, tehéntejből készült sajt) ír elő, mivel az nem állott rendelkezésemre, fetával lett elkészítve ez a nagyon finom ...

Bolognai spagetti

Amennyiben összekeverted a tésztát és a bolognai szószt, semmiképpen ne tedd be a fagyasztóba! A főtt tészta ugyanis magába szívja a szósz nedvességét, így a fogás száraz és kevésbé élvezhető lesz. Külön-külön azonban beteheted őket a mélyhűtőbe, bár a tésztát így sem javasoljuk, ugyanis kissé ragacsossá válik, és kellemetlenül összeáll.

Bolognai spagetti egyszerűen és gyorsan

Ezzel a bolognai szósz recepttel egy óra alatt egy páratlan fogást készíthetünk a családnak, és ezután még mosogatnunk is alig kell. A recept a legnagyobb szakácskönyvemben található. ...

Ragù alla bolognese

Ragù alla bolognese, avagy bolognai ragu. Ugyancsak egy "ahány ház, annyi szokás" recept, de az biztos, hogy szuper állagát és finom ízét a zöldséges alaptól, na meg a lassú, kíméletes ...

Klasszikus Ragù alla Bolognese

A Ragù alla Bolognese egy olyan regionális különlegesség, amelynek számos verziója létezik, és valószínűleg nincs is két olyan helyi olasz család, akik teljesen ugyanúgy csinálnák. ...

Forrásunk volt.


Még több hűtő:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...