4 étel, amit soha ne rakj a mélyhűtődbe

Vannak olyan fogások, amelyeket nem szabad a fagyasztóba tennünk, akkor sem, ha jóval egyszerűbb megoldás lenne.

Előfordul, hogy az ember túl sokat készít egy adott fogásból, és nem fogy el. Ilyenkor sokakban felmerül, hogy gondosan elcsomagolva berakja az ételt a fagyasztóba, és egy szorult helyzetben elővegye, felolvassza és elfogyassza. Azt híhetnénk, ezt minden étellel megtehetjük, azonban vannak olyanok, amelyeket tilos berakni a fagyasztóba.

Rakott krumpli

Mivel ez a fogás főtt krumpliból áll, tilos berakni a fagyasztóba. A burgonya nedvesség- és keményítőtartalma ugyanis szétválik, így szerkezetét veszti, és széttöredeznek a szeletek. Ezen kívül a tejföl és a főtt tojás sem viseli jól a jegesedést. Az előbbi kikristályosodik, és darabos lesz, utóbbinak pedig végzetesen megromlik az állaga.

Rizibizi

A mélyhűtésnek köszönhetően a rizs összeáll, és vizes lesz. Igazából fogyasztható, csak egyáltalán nem lesz szép látvány, és pergősségét is elveszíti. A rizibiziben található borsó pedig megpuhulhat a fagyóban.

Kukoricasaláta

Bizony, a majonézest kukoricát sem jó jégre tenni. Bár a főtt kukorica fagyasztható, sem a majonéz, sem a tejföl nem viseli jól a jegesedést. Az előbbi összetevői szétválnak, az utóbbi darabossá válik.

Bolognai spagetti

Amennyiben összekeverted a tésztát és a bolognai szószt, semmiképpen ne tedd be a fagyasztóba! A főtt tészta ugyanis magába szívja a szósz nedvességét, így a fogás száraz és kevésbé élvezhető lesz. Külön-külön azonban beteheted őket a mélyhűtőbe, bár a tésztát így sem javasoljuk, ugyanis kissé ragacsossá válik, és kellemetlenül összeáll.

Forrásunk volt.


Még több hűtő:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...