Ezzel a zöldséggel még biztosan nem találkoztál a piacon – kitalálod, mi ez?

Ha egy is változatosságra vágyunk a jól megszokott zöld uborkák mellett, akár magunk is ültethetünk a kertünkbe fehér változatot. Ezeket kell tudni róla. 

Ha nyár, akkor uborkaszezon! Saláták, klasszik kovászos uborka vagy egy jó kis krumplis tészta az oldalán az ismerősen roppanós, összetéveszthetetlen ízvilágú és jól felismerhető, méregzöld ubival.

A piacok ilyenkor roskadásig vannak sokak kedvenc zöldségével, én is rajongásig szeretem, mert nagyon sokrétűen használható, és mindig hozzáad az étkezésekhez egy kis nyári hangulatot. Na de! Ami eddig nem volt, (pontosabban volt, de lehet elkerülte mindannyiunk figyelmét), az a fehér színű albínó uborka a piacos standokon!

Itt is van a delikvens:

1893 óta jegyzik a létezését ennek a - formában zöld testvérére nagyon hasonlító - változatnak. A fehér uborka egészen biztosan egy új "színt" ad a salátákhoz, feldobható vele a hétvégi grillezés, ráadásul a saját kis veteményesünkben is elültethetjük. Júliustól szeptemberig tart a termőidőszak, a vetőmagokat online beszerezhetjük.

Egy kis videót is mutatunk, ha kedvetek támadt kertészkedni:

Az albínó uborka egyébként a források szerint nagyon finom, ráadásul keserű mellékíze sincsen, a héja pedig annyira vékony, hogy hámozás nélkül is dolgozhatunk vele a konyhánkban, és készíthetjük sorraa finomabbnál finomabb fogásokat.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Getty Images

via, via és via

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...