Ezzel a zöldséggel még biztosan nem találkoztál a piacon – kitalálod, mi ez?

Ha egy is változatosságra vágyunk a jól megszokott zöld uborkák mellett, akár magunk is ültethetünk a kertünkbe fehér változatot. Ezeket kell tudni róla. 

Ha nyár, akkor uborkaszezon! Saláták, klasszik kovászos uborka vagy egy jó kis krumplis tészta az oldalán az ismerősen roppanós, összetéveszthetetlen ízvilágú és jól felismerhető, méregzöld ubival.

A piacok ilyenkor roskadásig vannak sokak kedvenc zöldségével, én is rajongásig szeretem, mert nagyon sokrétűen használható, és mindig hozzáad az étkezésekhez egy kis nyári hangulatot. Na de! Ami eddig nem volt, (pontosabban volt, de lehet elkerülte mindannyiunk figyelmét), az a fehér színű albínó uborka a piacos standokon!

Itt is van a delikvens:

1893 óta jegyzik a létezését ennek a - formában zöld testvérére nagyon hasonlító - változatnak. A fehér uborka egészen biztosan egy új "színt" ad a salátákhoz, feldobható vele a hétvégi grillezés, ráadásul a saját kis veteményesünkben is elültethetjük. Júliustól szeptemberig tart a termőidőszak, a vetőmagokat online beszerezhetjük.

Egy kis videót is mutatunk, ha kedvetek támadt kertészkedni:

Az albínó uborka egyébként a források szerint nagyon finom, ráadásul keserű mellékíze sincsen, a héja pedig annyira vékony, hogy hámozás nélkül is dolgozhatunk vele a konyhánkban, és készíthetjük sorraa finomabbnál finomabb fogásokat.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Getty Images

via, via és via

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...