Ha nyár, akkor uborkaszezon! Saláták, klasszik kovászos uborka vagy egy jó kis krumplis tészta az oldalán az ismerősen roppanós, összetéveszthetetlen ízvilágú és jól felismerhető, méregzöld ubival.
A piacok ilyenkor roskadásig vannak sokak kedvenc zöldségével, én is rajongásig szeretem, mert nagyon sokrétűen használható, és mindig hozzáad az étkezésekhez egy kis nyári hangulatot. Na de! Ami eddig nem volt, (pontosabban volt, de lehet elkerülte mindannyiunk figyelmét), az a fehér színű albínó uborka a piacos standokon!
Itt is van a delikvens:
1893 óta jegyzik a létezését ennek a - formában zöld testvérére nagyon hasonlító - változatnak. A fehér uborka egészen biztosan egy új "színt" ad a salátákhoz, feldobható vele a hétvégi grillezés, ráadásul a saját kis veteményesünkben is elültethetjük. Júliustól szeptemberig tart a termőidőszak, a vetőmagokat online beszerezhetjük.
Egy kis videót is mutatunk, ha kedvetek támadt kertészkedni:
Az albínó uborka egyébként a források szerint nagyon finom, ráadásul keserű mellékíze sincsen, a héja pedig annyira vékony, hogy hámozás nélkül is dolgozhatunk vele a konyhánkban, és készíthetjük sorraa finomabbnál finomabb fogásokat.
Ezeket olvastad már?
Ezeket olvastad már?
FÜGE: az ízletes és karakteres gyümölcs – mutatjuk, mibe rakhatod!
Bizony, eljutottunk a nyár második feléhez, ami többek között azt jelenti, hogy újabb mennyei és karakteres gyümölccsel gazdagodunk: beérik a füge!
Országh KittiÍgy készíthesz (szerintünk) tökéletes PALÓCLEVEST!
Készítsd marhából vagy bárányból, esetleg ürühúsból, a palócleves az egyik legfinomabb és leglaktatóbb egytálétel, amit legalább egyszer érdemes megfőzni.
NosaltyCímlapkép: Getty Images