Ha még nincs bevált sütőtökkrémleves-recepted, akkor ez könnyen azzá válhat, de siess, mert hamarosan vége a szezonnak, aztán várhatsz a következő őszig! (x)
Kulináris hagyományaink, ezzel egyidejűleg az otthoni konyhánk repertoárján szereplő ételeink sora közel sem állandó, hiszen folyamatos változásban van, és képes a megújulásra.
Ennek egyik kiváló példája lehetne a sütőtökkrémleves. Ezelőtt 10-15 évvel még gyakorlatilag alig ismerték itthon ezt a zöldséget, sokkal inkább az amerikai filmekben, Halloween kapcsán találkozhattunk vele. Mára pedig ott tartunk, hogy szinte a legtöbb háztartásba beépült, sőt mindenkinek megvan a maga bevált sütőtökleves-receptje, így nekem is.
Én azt szeretem benne, hogy villámgyorsan elkészül, hiszen a tök igen hamar megpuhul, és nagyon jól passzolnak hozzá a fűszeresebb ízek, úgy mint a chili, a gyömbér vagy az én nagy kedvencem, a fahéj. Krémesíteni lehet a klasszikus módon is, ahogy a krémleveseket szokás, azaz tejszínnel, de a kókusztej is igen jól áll neki.
A szezon viszont lassan lecseng, és mindegy, hogy ezt a levest főzzük belőle, egy jófajta rizottót, vagy éppen csak a krumplipürébe keverünk belőle egy keveset, érdemes kihasználni az utolsó alkalmat egyikét, hiszen legközelebb ősszel kóstolhatunk bele újra.
Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...
Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...
Kopogtat az ajtónkon a zimankó, készüljünk fel rá egészséges fogásokkal. Az alábbi vitaminsaláták például tele vannak ízes, színes és harsány alapanyagokkal, amelyek még a szervezettel is jót tesznek.
Mit kapunk, ha főtt burgonyát és lisztet összegyúrunk? Az egyszerű válasz e kérdésre természetesen a gnocchi lenne (vagy a nudli, de ebbe most ne menjünk bele), azonban ha bonyolítani szeretnénk kicsit a dolgokat, nézzük meg, hogy mégis milyen arányban kell ezeket az alapanyagokat vegyítenünk ahhoz, hogy a végeredmény tényleg a lehető legfinomabb legyen!
Ma egy kókusztejtől lágy lencselevest készítsünk, ami után pont elegendő egy téli ízeket idéző diós céklasaláta, s így még a különleges gyömbérkenyér is elfér a gyomrunkban.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...