Ezzel a trükkel tudsz szép és fodros piteszélet készíteni!

Annyiféle sütisütési trükk van a világon, sose érünk a végére, és mindig jönnek az újak is - ez itt például végtelenül egyszerű, de annyira kedves, muszáj megosztanunk!

Szerintünk nem gondolnád, hogyan készíthetsz olyan igazi, Váratlan utazásos, tökéletesen fodros, bájos és szabályos piteszélet az almás/áfonyás/csokis/citromos pitédre!

Igazi női trükk a női sütihez: végy egy gyöngysort, kapcsold ki a csatját, és szépen nyomkodd bele a sütemény szélébe. Nincs többé szükség holmi szabálytalan, hányaveti módon tésztába préselt ujjlenyomatokra, sem egyéb trükkökre. Ez annyira stílusos és elegáns trükk, hogy nem kell más!

(cikkforrás: purewow, cikkfotó: Robert S. Donovan)

Receptek a pitéhez:

Körtés pite túróval, karamellel

Amióta 2 hete potom pénzért vettem egy pitetálat, legyőzhetetlen vágyat érzek, hogy mindenféle pitéket sütögessek, holott ezelőtt omlós tésztát nem is igazán készítettem. Ennek a ...

Birsalma pite

Volt itthon pár szem birsalmánk, és teljesen véletlen láttam meg egy magazinban a birsalmás pitét, így hát hamar eldőlt a soruk. Az eredmény: omlós tészta, aranysárga ...

Citromos pite

Évekkel ezelőtt meghívást kaptunk az Amerikai Kereskedelmi Kamara függetlenség napi vacsorájára, melyen az egyik desszert az elmaradhatatlan citrom pite (lemon pie) volt. Nagyon megkedveltem ...

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...