Ezzel a trükkel lehet, hogy még sosem sűrítetted a levesed

Aki szereti a sűrű, tartalmas leveseket, annak jól jöhet az alábbi trükkös kis tipp levessűrítésre!

A levesek sűrítése viszonylag divatjamúlt, mert legtöbben vagy önmagukkal sűrítjük őket, ez ugye leginkább krémleveseknél megoldható (például egy burgonya- vagy zöldborsókrémlevesnél), vagy nem is sűrítünk, mert nem szükséges.

Ezt is nézd meg!

Akkor most mégsem kell lehabozni a húslevest?

Ha viszont sűrűbb, intenzívebb, krémesebb állagra vágyunk, amely kevésbé vizes, de hanyagolnánk a burgonya- vagy kukoricakeményítőt, a lisztet vagy a krumplit (mert mint tudvalevő, a burgonyából kioldódó keményítő is összerántja a elveseinket), akkor itt a megoldás számunkra:

EGY MARÉK RIZST KELL BELESZÓRNI !

via GIPHY

Próbáljátok ki, főzzétek a marék rizst kb. 20-30 percig a levesben, és ha rizsrajongók vagytok, simán benne is hagyhatjátok a levesben, miután elkészült, levesbetétként - a gluténmentes rizs olcsó, keményítőtartalma szépen besűríti majd a levet, és jobban is laktok utána!

Akár egy tejfölös karfiollevesben vagy krumplilevesben, de tejfölös, tejszínes ragulevesekben, zöldborsólevesben is el tudjuk képzelni!

Ezekben is jól működik:

Ezeket olvastad már?

via

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek