A levesek sűrítése viszonylag divatjamúlt, mert legtöbben vagy önmagukkal sűrítjük őket, ez ugye leginkább krémleveseknél megoldható (például egy burgonya- vagy zöldborsókrémlevesnél), vagy nem is sűrítünk, mert nem szükséges.
Ezt is nézd meg!
Akkor most mégsem kell lehabozni a húslevest?
Ha viszont sűrűbb, intenzívebb, krémesebb állagra vágyunk, amely kevésbé vizes, de hanyagolnánk a burgonya- vagy kukoricakeményítőt, a lisztet vagy a krumplit (mert mint tudvalevő, a burgonyából kioldódó keményítő is összerántja a elveseinket), akkor itt a megoldás számunkra:
EGY MARÉK RIZST KELL BELESZÓRNI !
Próbáljátok ki, főzzétek a marék rizst kb. 20-30 percig a levesben, és ha rizsrajongók vagytok, simán benne is hagyhatjátok a levesben, miután elkészült, levesbetétként - a gluténmentes rizs olcsó, keményítőtartalma szépen besűríti majd a levet, és jobban is laktok utána!
Akár egy tejfölös karfiollevesben vagy krumplilevesben, de tejfölös, tejszínes ragulevesekben, zöldborsólevesben is el tudjuk képzelni!
Ezekben is jól működik:
Ezeket olvastad már?
Nagyot lépett mától a Spar - szuper megoldással válthatjuk ki...
A Sparban először lesznek kaphatóak azok az újrafelhasználható tasakok, melyekbe zöldséget, gyümölcsöt pakolhatunk, ezzel kiváltva a több száz év alatt lebomló műanyagot.
NosaltyNagy dobásra készül az ismert gasztroblogger, a Costes tulajdonosával nyit...
Jókuti András neves gasztroblogger hamarosan nyíló éttermében tésztás fogásokkal tervezik lenyűgözni a vendégeket. Mi már nagyon várjuk a Nudlit!
Macsuga ViktóriaEzek a gyorséttermek már világszerte árulnak vegán húst - és...
Már nem sci-fi, nagyon is valóság: a húsmentes hamburgerek szép lassan meghódítják a világot!
Országh Kitti5 ok, amiért a te ételeid sosem lesznek olyan finomak,...
Hiába keresel, nem fogsz olyan jó szakácsot találni az életedben, mint amilyen a nagymamád. Eláruljuk, hogy miért!
Fenes Gábriel