Ezzel a trükkel lehet, hogy még sosem sűrítetted a levesed

Aki szereti a sűrű, tartalmas leveseket, annak jól jöhet az alábbi trükkös kis tipp levessűrítésre!

A levesek sűrítése viszonylag divatjamúlt, mert legtöbben vagy önmagukkal sűrítjük őket, ez ugye leginkább krémleveseknél megoldható (például egy burgonya- vagy zöldborsókrémlevesnél), vagy nem is sűrítünk, mert nem szükséges.

Ezt is nézd meg!

Akkor most mégsem kell lehabozni a húslevest?

Ha viszont sűrűbb, intenzívebb, krémesebb állagra vágyunk, amely kevésbé vizes, de hanyagolnánk a burgonya- vagy kukoricakeményítőt, a lisztet vagy a krumplit (mert mint tudvalevő, a burgonyából kioldódó keményítő is összerántja a elveseinket), akkor itt a megoldás számunkra:

EGY MARÉK RIZST KELL BELESZÓRNI !

via GIPHY

Próbáljátok ki, főzzétek a marék rizst kb. 20-30 percig a levesben, és ha rizsrajongók vagytok, simán benne is hagyhatjátok a levesben, miután elkészült, levesbetétként - a gluténmentes rizs olcsó, keményítőtartalma szépen besűríti majd a levet, és jobban is laktok utána!

Akár egy tejfölös karfiollevesben vagy krumplilevesben, de tejfölös, tejszínes ragulevesekben, zöldborsólevesben is el tudjuk képzelni!

Ezekben is jól működik:

Kapros csirkebecsinált leves

A tojássárgás créme fraichet ízesíthetjük 1-2 gerezd áttört fokhagymával is, mielőtt a leveshez öntenénk. Aki nem szereti a kaprot, megszórhatja petrezselyemmel vagy tárkonnyal.

Portugál porcsin leves

Igyekszem az erdőn-mezőn található növények, gombák és termések elfogyasztását a mindennapjaim részévé tenni. Egyrészt olykor kisebb kaland a lelőhelyeket megtalálni, másrészt ...

Ezeket olvastad már?

via

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Egyszerű csokis perec

Igen, ezt a retro édességet otthon, a saját konyhánkban is elkészíthetjük: omlós tésztája, roppanós csokiborítása rögtön visszarepít minden beleharapót a rég elfeledett ...

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...