Neked mi a bevett trükköd, ha észbe kapsz, hogy ki kéne olvasztani a húst a holnapi, esetleg aznapi ebéhez?
- Ki a fagyasztóból, és hagyod állni szobahőmérsékleten?
- Vagy forró vízbe állítod?
- Esetleg mikrózod?
Mi az utóbbit nagyon nem szeretjük, az első két megoldás viszont viszonylag sok időt igényel, de most rátaláltunk egy elég okos trükkre.
A kellékek: KÉT FÉMEDÉNY és VÍZ!
Így csináld:
Fordíts fejjel lefelé egy fémedényt (lábost például), fektesd az edény aljára a fagyott hússzeleteket, az egészre pedig helyezz rá egy forró vízzel teli lábast. A nyomástól és attól, hogy a fém hővezető, 5-10 perc alatt kiolvad majd a húsod! Ennyi a trükk!
Nézd meg videón is:
Ugye kipróbáljátok? Egészségesebb, gyorsabb, trükkösebb, mint az eddigi megoldások, az már biztos.
Ezeket láttad?
Ezeket olvastad már?
12 ellenállhatatlan vasárnapi rántott hús
Ahány ház, annyiféle rántott hús. Variálhatod a panírt, választhatsz különböző húsfajták közül, és ha szeretnéd igazán laktatóvá tenni, töltsd meg valami finomsággal!
Nosalty12 omlósan puha sajtos hús
Hús meg sajt, a legjobb kombók egyike - készítsd el változatosan, és ne csak a hús tetejére szórd a sajtot!
Nosalty10+1 imádnivaló rakott zöldség kevesebb, mint 500 kalóriából
Hússal vagy éppen hús nélkül, a rakott zöldségek mindig kiváló választások. Ezúttal kalóriaszegény változatokat hoztunk, adagonként kevesebb, mint 500 kalóriából!
Bodon Judit dietetikus5 étel, amit SOHA ne rakj be a fagyasztóba
A fagyasztás nagyon jó módja annak, hogy csökkentsük az élelmiszer-pazarlást, de nem minden ételt lehet jégre tenni. Mutatjuk, miket ne rakj a mélyhűtőbe!
Fenes Gábriel