Ezzel a 7 népszerű étellel bátran pakold tele a fagyasztót későbbre

Vannak olyan időtálló, de legalábbis fagyasztóbarát fogások, mint a marhapöri és a lasagne, ezekből nyugodtan betárazhatsz vészterhes időkre a saját #HÁZIMENZÁDBAN.

A mostani időkben egyre többen főznek otthon, de bizony egy idő után, home office mellett kimerítő lehet finom és laktató fogásokat heti hét napban az asztalra varázsolni. A Nosalty #HÁZIMENZA csoportjában jobbnál jött ötleteket talál az ember, ha egy-egy szuper, többfunkciós alapanyagot, vagy igazán jó fogást szeretnénk későbbre is eltenni. Nincs másra szükségünk, csak egy jó mélyhűtőre, lehetőleg kellő hellyel, ahonnan időről időre elővehetjük a legjobb ízeket. Az adagokkal sem kell bajlódni, ezekből bátran készülhet több, csak porciózzuk ki a fagyóban, hogy mindig csak annyit kelljen szakszerűen megmelegítenünk, amennyi elfogy.

A kategóriák teljesen szabadon értelmezhetők, mi azonban segítünk konkrét receptekkel is, hogy megjöjjön az alkotókedv, kísérletezni pedig bátran szabad! Legyen szó finom paradicsommártásról, pörköltről, vagy selymes, tejmenteskrémlevesről, ezek mehetnek a jégre!

1. Paradicsomszósz

Krémes shakshuka padlizsánnal

A lecsó egzotikus, szexi keleti ikertestvére a shakshuka, amit jellemzően valamilyen krémes sajttal, belesütött tojással és rengeteg korianderrel tálalnak. Mi most egy ellenállhatatlanul ...

A paradicsomszósz nagyszerű kapocs a legjobb tészták, bolognaik és egyéb szaftos őrületek elkészítéséhez. Friss, de akár szárított oregánóval, bazsalikommal megspékelve akár egy hónapig bátran lefagyaszthatjuk házi szószunkat. Ha egy kis sárgarépát is reszelünk bele, az ellensúlyozza a szósz savasságát. Felengedés után mehet bármibe, amit csak szeretünk jó paradicsomosan. Pestónál is működik a fagyasztás!

2. Lasagne

Trikolor lasagne

A lasagnénál nincs is jobb kaja, szerintünk bárhol, bármikor jöhet. Most egy kis csavarral készült, hiszen 3 különböző színű rétegből raktuk össze kedvencünket: az első a spenótos ...

Az egyik legklasszikusabb olasz egytálétel az egész családnak örömet okoz, de porciózva egyedül is jó sokáig elvagyunk vele, legyen szó kiadós ebédről vagy vacsoráról.A variációk száma a vegetáriánustól a több húsosig mindent átszel: megsütni, kihűteni, lefagyasztani, kívánt mennyiséget elővenni, kiengedni, és mehet is újra a sütőbe!

3. Marhapörkölt

Nem is kell magyarázni, milyen lélekmelegítő hatása van egy tányér gőzölgő, fantasztikusan elkészített pörköltnek. A jó hír, fagyasztás után is épp azt az élményt nyújtja forróra melegítve, mint amikor elkészítettük. De ne habarva, tejfölösen tegyük jégre!

Amire ügyelj, ha fagyasztanál:

- Mielőtt a mélyhűtőben landolnának a remekművek, feltétlenül hűtsd ki az ételeket szobahőmérsékletűre, gyorsíthatsz jégfürdővel is, vagy egyszerűen várj, de semmiképp se tedd be forrón a fogásokat!- Ha többfélét szeretnél fagyasztani, előbb kicsit hűtsd le az ételeket a hűtőben, majd később mehetnek a fagyasztóba is.- Mielőtt pedig a fagyott ételt melegítenéd, hagyd teljesen felengedni!

4. Gnocchi

Ha alaptésztát gyúrunk a gnocchinkhoz, szintén majd' egy hónapig tárolhatjuk a mélyhűtőben. Édesen és sósan is készíthetjük és fagyaszthatjuk, ízlés szerint, és a legjobb, ha kis hűtőtasakokban pakoljuk el.

5. Krémleves

Sosem árt, ha van elfekvőben egy-két adag fagyasztott krémleves a hűtőnkben, legyen az póréhagyma, brokkoli, vagy burgonya, de a medvehagymának is szezonja van. Gyorsan felengednek, és már melegíthetjük is - jó tanács, hogy tejterméket tartalmazó fogásokat inkán ne fagyasszunk, csak önmagával sűrített zöldségleveseket! Ha szeretnénk, felengedés után viszont krémesíthetjük.

6. Keksz

Amerikai csokoládédarabkás keksz

Egy tökéletes amerikai csokoládédarabos kekszreceptet hoztunk nektek, ami egyszerre puha, omlós, szaftos és ropogós! Ehetjük őket magukban, nutellával vagy mogyoróvajjal megkenve, ...

Egy kis csokis, fahéjas vagy sokmagos keksz, illetve egy jó, amerikai típusú cookie a reggeli pohár tejed vagy kakaód mellé mindig isteni. Ehhez sem kell minden nap begyúrni a tésztát, előre elkészítheted, és adagonként teheted el a fagyóba a finom vajas alapot, aztán pedig előkapod, és be a sütőbe!

7. Chilis bab

Régimódi chilis bab

A jól ismert darált húsos verziónál régebbi a kockázott húst tartalmazó chilis bab - de érdemes így is kipróbálni, a régi verzió ugyanis sokkal tovább fő, és ízesebb, rusztikusabb, ...

A csilis bab egyszerű, sokszor sima konzerv alapanyagokból készülő egytálétel, mely a legtöbb recept szerint mezei paradicsomsűrítményből, babból, kukoricából, darált húsból áll. Szóval szuperül fagyasztható!

Ezeket olvastad már?

via

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...