Ezt a véres steaknek kinéző görögdinnyét látnod kell - ezt eszik most New Yorkban!

Ha láttál már bizarr ételt, akkor sem láttad még ezt - görögdinnye füstölt húsnak álcázva, ezt látni kell.

Szaftos-lédús-kérges hússzerű képződmény, ami teljesen simán elmehetne rare (azaz véres) steaknek vagy füstölt sonkának is, csakhogy ezt vegák, vegánok is ehetik...mivel ez egy GÖRÖGDINNYE!

Az ötlet egy New York-i étterem, a Duck's Eatery agyából pattant ki, és meg kell hagyni, van benne kraft: pontosan úgy készítik a dinnyét, mint a többi isteni húsukat, ezzel viszont végre a vegákat és vegánokat is megnyerik.

4-6 nap kell neki, hogy elkészüljön: sós-korianderes-oregánós pácban érlelik, amibe egy titkos összetevő is kerül, méghozzá tölgyfahamu (hogy mi?), ami a hús kérgéhez hasonló bevonatot képez a dinnye felszínén, ezután kiszárítják, és aztán hosszasan füstölik, majd beirdalják, ahogy kell, és olívaolajjal, rozmaringgal valamint saját szaftjával locsolgatva sütik készre. Egy dinnye 3-5 embernek elég. Irtó szaftos, fűszeres, viszont ízre állítólag sem dinnye-, sem húsíze nincs.

Ezt azonnal látni kell:

Ennéd, vagy nem ennéd?

Receptajánló:

Dinnyefagylalt

A málna és őszibarack sorbet sikere után már nagyon vártam, hogy dinnyéből is készíthessek fagylaltot. Az egész családnak ízlik az idei gyümölcsfagyi repertoárom, úgyhogy azt ...

Ezeket olvastad már?

Válaszd ki a legédesebb dinnyét 5 lépésben

A görögdinnye vásárlása mindig nagy dilemma: a boltban hosszasan állhatunk a zöld gömbök előtt, kopogtatva, szagolgatva őket, beszélve hozzájuk, és még ezek után is simán lehet, hogy amit hazaviszünk, nem lesz olyan édes. De akkor mégis mire figyeljünk?

Brecz Judit

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...