Ezt tuti elfelejted takarítani a konyhádban, pedig kellene!

Te is hajlamos vagy a kialakított rutinjaid szerint haladni a takarítással? Robotszerűen suvickolod a felületeket? Egészen biztos, hogy semmit sem hagysz ki? 

Van, hogy szeretünk túlzásokba esni, és minden apró sarkot kitakarítunk, de előfordul, hogy hetekig a kötelező porszívózáson és felmosáson kívül szinte semmi mást nem takarítunk át.
Ismerős, ugye?
Ráadásul vannak olyan részek, amiket tízből nyolc háziasszony egészen biztosan elfelejt - legalábbis az Apartment Therapy szakemberei szerint - még egy nagytakarítás alkalmával is, ezek pedig a függőleges felületek. Igaz, kevésbé porolódnak, mint a vízszintesek, azaz az asztal és a polcok, de néha-néha ezek is igénylik a törődést.
Mire gondolnak?
Például az étkezőben található tálalószekrény külső részére vagy a konyhában a nagy konyhaszekrények ajtajaira, amik ételfröccsöktől és ujjlenyomatokról hemzseghetnek. És most talán mindennél fontosabb megtisztítani ezeket a felületeket, valamint a fogantyúkat és a kilincseket is, hiszen igazi baktériumtelepek.
Szentelj időt a szekrények alapos takarítására: töröld át a külső, vízszintes felületeket, az ajtókat lehetőleg mikrószálas törlőkendővel. A makacsabb foltok és ujjlenyomatok kezelésére zsíroldót is bevethetsz!
Először mindig száraz ronggyal dolgozz, majd nedves törlőkendővel fuss át rajtuk még egyszer. A fogantyúkat érdemes fertőtlenítővel is átmosni, hiszen rengeteg ujjlenyomat, zsíros folt és baci tapad meg rajtuk nap mint nap.
Nem időigényes, és nem is heti rendszerességgel kell átmosni minden egyes négyzetméterét a konyhának, de miután végigjárod ezt a módszert, egészen biztosan szebbnek, tisztábbnak és higiénikusabbnak fogod látni a konyhád és az étkeződ!
Ez is érdekelhet:

via apartmenttherapy

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...