Ezt soha ne tedd a konyhai szivaccsal!

Konyhai szivacsot minden konyhában és fürdőszobában találunk. Mivel fontos kellékről van szó, nem mindegy, hogyan bánunk vele! 

A mosogatószivacs igazi segítségünk lehet a mindennapokban: nemcsak a mosogatásban, de a takarításban is hű társunk. Van egy-két dolog, amit viszont semmiképp sem szabad tenni vele. Mondjuk, mik azok!

Ne tedd a mikróba

Bár vannak olyan oldalak és cikkek, amik azt javasolják, hogy tegyük a szivacsot a mikróba, ami megöli a benne megtelepedő bacikat, a The Kitchn munkatársai ezt mégsem tanácsolják, hiszen a szintetikus és száraz szivacsok könnyen felgyulladhatnak a mikrohullámú sütőben, sőt, sok szivacs fémszálakat is tartalmaz! Hagyjuk ki a mikrózást!

Ne fertőtlenítsd, felesleges

A Scientific Reports egyik tanulmánya szerint, ha a piszkos szivacsot fertőtlenítjük, csak a baktériumok egy részét pusztítjuk el, a többi ott marad. Ha úgy látjuk, akkor inkább dobjuk ki a szemétbe a szivacsunkat, és vegyünk elő egy újat.

Ne használj egy szivacsot mindenre (is)

Ne használd egy hétnél tovább

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...