Ezt kóstolta meg először nálunk a kanadai sztárcukrász

Kevesen ismerik Anna Olsont, pedig kéne. Receptjei pofonegyszerűek, és amit közvetít: az a letisztultság és az, hogy a sütés színtiszta és önfeledt szórakozás is lehet.

A Gourmet Fesztivál minden évben több külföldi gasztroszakit is meghív előadni, köztük volt idén a kanadai cukrász Anna Olson is. A hétvégi Budapest Makery-ben tartott workshopján mi is ott voltunk.

Pekándiós Tortácska receptért kattints a képre!

Anna szinte minden sztereotípiának megfelel, amit a kanadaiakról tudunk: imádja a mályvaszirupot, állandóan mosolyog, és iszonyat közvetlen mindenkivel. Férjével együtt látogatott el Magyarországra, elsőként a Dobos tortát kóstolta meg, aztán ellátogattak a New York kávézóba, majd a Halászbástyáról posztolt az instagramjára.

A szombat reggeli közös sütésen pekándiós-vajas tortácskákat, a Gourmet fesztivál színpadán pedig epresViktória piskótát készített - hiszen amellett, hogy eperszezon van, ugye ez volt a fesztivál egyik témája is.

Az alapokat Anna a Szlovákiából származó nagymamájától leste el, de a felismerés, hogy ő cukrász szeretne lenni csak később jött el. Először politológiát, majd szociológiát tanult, majd később bankárként kezdett el dolgozni.

„Egy stresszes nap után egyszer csak azon kaptam magam, hogy a konyhában sütök. Lenéztem arra a banános muffinra, és rádöbbentem, hogy ez az, ami megnyugtat, amivel foglalkozni szeretnék. Másnap felmondtam, és beiratkoztam egy szakácsképzőbe. Ezt hívom a muffin felismerésnek!”

– mesélte Anna, hogy is határozta el, hogy cukrász lesz

A sorsfordító muffin óta, Anna elég szép karriert futott be: állandó műsora van a Food Networkön, és megjelent hét szakácskönyve is, amiből kettőt férjével (aki szintén szakács) közösen írtak.

Célja, hogy minél egyszerű és könnyen elkészíthető recepteket mutasson a nézőinek.

„Egy-egy receptet 3-4 alkalommal is letesztelek. Aztán elküldöm a receptet két barátomnak, kép meg instrukciók nélkül, hogy készítsék el. Ha eltudják, akkor nyert ügyem van.”

– meséli Anna a receptkészítésének folyamatát

Az alapanyagok sem mindegy. Mindig friss, szezonális alapanyagokat választ, és csak is olyanokat, amik könnyen beszerezhetőek.

„Torontó mellett egy kis faluban lakunk, így ha valamit nem kapok meg az ottani kisboltban, akkor azt nem is írom bele a receptbe.”

– mondta Anna.

Anna filozófiája szimpla és egyszerű: a sütés legyen szórakozás, akkor is, ha az a munkánk. A magyar nézők a Food Network csatornán nézhetik Anna műsorait.

Legújabb receptek

Baileys-es bonbon

Tavaly gasztro ajándéknak készült, de szaloncukor helyett is bátran elkészíthetjük! Nem kifejezetten ügyesség vagy gyakorlat kell hozzá, sokkal inkább türelem.

Kókuszos-dióhabos csiga

A kókuszos sütemények nagy kedvencek nálunk, így ez az egyszerű csiga is. A sütőporos tésztába került némi túró, melytől finom és puha marad pár napig, persze csakis, ha marad ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...