Ezt főzte Lakatos Márk Máltán - tonhalas szendvics és Fashion Week

Lakatos Márk egyenesen a máltai Fashion Week-ről jelentkezik, ahol az utazás és a divat mellett a helyi gasztronómiát is körbejárta. Nézzétek meg, mit készített!

Milyen típusú ételeket készítenek és esznek Máltán?

Máltán az apró helyeket csípik a helyiek. Kis kávézók, kis éttermek, kis bárok sorakoznak - egy ilyen gyorsan elfogyasztható, finom, laktató, mégsem megterhelő étel, mint ez a tonhalas ftira tökéletes választás a fülledt nyári melegben. Máltán ez a szendvics egy tradicionális snack. Rendszerint a közepén lyukas, ftira nevű kenyérből készítik. Ezt mi Máltán az egyik legrégebbi pékségből szereztük be, de aki itthon nem talál ilyesfajta kenyeret, az nyugodtan helyettesítheti ciabattával.

Márk tonhalasftira-receptjétitttalálod.

Egészen egyszerűnek tűnik ez a kis szendvics...van valami titok, amitől igazán ízletes lesz?

A titka, hogy a félbevágott cipót vagy kenyeret jól meg kell sütni, és mindent frissen kell összevágni, összerakni. Persze az alapanyagok minősége is irtó fontos, hiszen egy igen egyszerű szenyáról beszélünk. Mi a tonhalat például egy csodás vásárcsarnok alagsorában, egy kis eldugott gasztroboltban vettük. Vállalkozó kedvűek mindenképpen friss tonhallal készítsék!

Tonhalas ftira Lakatos Márktól

Eredetileg ugye a Fashion Week miatt mentél Máltára. Biztosan izgalmas volt egy ilyen kis ország divatfelhozatala, de milyen érzés volt főzni a hullámzó tenger és a hatalmas sziklák tövében?

Olyan fantasztikus helyen voltak a bemutatók, hogy már ez megérte - minden este szépen kiöltöztünk, a főzés élményéhez pedig rengeteget hozzáadott, hogy egy tetőteraszon, 360 fokos panorámával a hátunk mögött, a naplementében készíthettük az ételeket. Ahogy kiálltam erre a tetőre, úgy éreztem, itt valami happeninget kell csinálni, és rögtön a főzés jutott eszembe. A Zoe Palazzo egy mesésen felújított szálloda a városka csücskében, kis apartmanokkal a belsejében, a tetején egy triplex apartmannal, ahonnan lenyűgöző kilátás tárul elénk a kikötőre, az öbölre, a középkori erődítményekre, amelyeket ma is használnak forgatási célokra – láthattátok például a Gladiátorban és a Trójában is egyes részleteit, hogy csak két híres filmet említsek. Szóval csodálatos környezetben, isteni alapanyagokkal mindig öröm főzni!

És ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

Akik a klasszikus olasz kávéra esküsznek - az All Day Coffee tulajdonosaival beszélgettünk

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...