Ezt a 8 ételt a séfek sosem teszik a fagyasztóba!

A fagyasztó egy remek találmány, de vannak olyan ételek, alapanyagok, amiknek nem tesz annyira jót a fagyos hideg. Mutatjuk, mi az, amit egy séf sosem tárol a mélyhűtőben!

Nincs elég hely már a fagyasztódban? Lehet, hogy olyan dolgok tárolására használod, amiknek valójában nem is tesz jót az extrém hideg, mert ha a fogyaszthatóságukat nem is befolyásolja, az ízükből, textúrájukból és karakterükből jelentősen veszítenek.

A Food&Wine oldalán séfek mondták el, hogy melyek azok az ételek, amelyeket sosem tárolnának a fagyasztóban – néha meghökkentő és vitatott tételeket is felsoroltak.

Pácolt húsok

„A szalámi és más pácolt húsok már tartósítva vannak, így akár több hónapig is elállnak a polcon vagy a hűtőben. A nedvességtől a hideg miatt ráadásul vizesek és ragacsosak lesznek” - mondta el Rusty Bowers, a Pine Street Market és Chop Shop hentesüzletek tulajdonosa.

Házi kolbász és szalámi

Tavaly készítettünk először kolbászt és szalámit. Előtte nagyon sokat kurkásztunk a neten... Hát volt mindenféle, de mi szerettünk volna egy kicsit "különlegesebbet", mint a bors, só, ...

Fehérbor

A fehér- és a gyöngyözőborokat Rusty Bowers sosem teszi a fagyasztóba, mert könnyű ottfelejteni a palackokat, amelyek hőmérséklete így az optimálisnál alacsonyabbra eshet, így a dugó vagy kupak is lerepülhet róluk. Ehelyett a mosogatóba teszi az üvegeket, amit aztán jéghideg vízzel tölt meg.

Tejtermékek

Judy Joo séf, tévés személyiség elmondása szerint a tejet, tejszínt, joghurtot és sajtot még véletlenül sem szabad a fagyasztóba tenni, mert csomósak és lisztesek lesznek.

Egyszerű tejszínes rakott penne

Egyszerű, gyors, és ami számomra nagyon fontos, hogy a gyerekek számára is nagyon szerethető étel. Nem túl fűszeres, kellően ízes. Nálunk a gyerkőcök tejföllel fogyasztják. Mi ...

Hús, amit már kifagyasztottál

Ha egyszer már elővettél a fagyasztóból egy húst és felolvasztottad, akkor azt nem szabad visszatenni oda, ha emberi fogyasztásra szánod, figyelmeztet Donatella Arpaia séf. Vagy tedd a hűtőbe, vagy süsd meg 24 órán belül.

Tészták

Vincenzo Scarmiglia olasz séfként garantálja, hogy nem lesz finom a már megfőzött tésztád, ha lefagyasztod. Csak egy nagy gluténmassza lesz az egész utána.

Ehető virágok

Ahogy a sört vagy a szénsavas üdítőket sem fagyasztja le, úgy Drew Adams, a Bourbon Steak séfje az ehető virágokat sem teszi a fagyasztóba, mert ott gyorsabban elhervadnak.

Kagylók

A fagyasztóban a kagylók elveszítik szaftosságukat, így még ha nagyon jó is rajtuk a szósz, akkor is csak valami gumiszerű dolgot rágcsál az ember. És ahogy Matt Wynn séf kifejtette, senki sem szereti az ízetlen, gumiszerű kagylót.

Magas víztartalmú élelmiszerek

Az olyan ételeket, amikben sok a víz, így például a zöldségek közül a zöld levelűeket, zellert, uborkát sosem szabad a fagyasztóba tenni Judy Joo tanácsa alapján. A bennük található víz jegessé válik, ettől pedig kásás lesz az ízük.

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: iStock

via

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...