Ezt a 6 alapanyagot használom legtöbbször az IR-étrendemben

Mi az, ami IR-diétásként mindig legyen otthon? Fél siker, ha ezekből tartasz otthon egy keveset, pláne, ha percek alatt össze is dobsz belőlük valamit. 

Többször írtam már nektek arról, hogy IR-barát, azaz inzulinrezisztenseknek való egészséges étrendet követek, és arról is, hogyan oldom meg a napi főzést, vagy éppen milyen uzsikat gyártok, hogy ne váljon az egész teljesen unalmassá. Most arra hoztam nektek néhány ötletet, mi az, amit mindig tartsatok otthon a kamrában, hűtőben, mert szuperül illeszthetők az IR-diétába, és pikk-pakk egyszerű ételeket kreálhattok belőlük!

Édesburgonya

Szezonjában egyszerűen nem hiányozhat a konyhámból. Ha semmi ötletem, kedvem bármilyen ételen gondolkodni, egyszerűen meghámozok egy közepes édesburit, sütőben gyorsan készre sütöm, jöhet mellé paradicsom, retek, madársaláta, és egy kevés tökmagolaj, amivel meglocsolom. Sok más ételhez használom köretnek, de önmagában a kedvenc alapanyagom fáradt hétköznapokra.

Édesburgonya-krémleves kókusztejjel

Gyorsan összedobható, szuper krémes édesburgonyakrémleves receptet ajánlunk a figyelmetekbe, ami ráadásul teljesen tejmentes is. Egész évben elkészíthető, de az első őszi hidegekben ...

Paradicsomkonzerv vagy sűrített paradicsom

Ezerféleképpen felhasználható, sosem hiányozhat otthonról valamelyikük egy-két dobozzal! Nagyon finom szószok, egytálételek készülhetnek velük. Én előszeretettel főzök paradicsomszószban húst, amit sok-sok salátával kínálok. Másik kedvencem a paradicsomkonzerv, amiből akár kettőnek a tartalmát is a serpenyőbe öntöm, jó sok bazsalikommal, babérlevéllel, fokhagymával főzöm, és a végén parmezánnal, teljes kiőrlésű tésztával fogyasztom.

Tejszín, zsíros natúr joghurt, mascarpone

Ezeket sokszor használom süteményekbe, egyszerűbb desszerteket, pohárkrémeket dobok össze velük. A tejszín azért is jó, mert például zöldségköretekhez is használom, gyakran öntöm párolt brokkolira kis szerecsendióval – ez önmagában is finom, de sült hús mellé főfogásnak estére is tökéletes.

Teljes kiőrlésű tészták, köles, quinoa

Mindegyik szuper kísérője a fentebb leírt alapanyagoknak és elkészítési módoknak, lassan felszívódó szénhidrátok. Javaslom, hogy a szokásos köretadag felét használjátok, az ebéd/vacsora többi részét töltsétek ki zöldségekkel. Én sokkal energikusabbnak érzem magam, amióta így étkezem.

Hajdinás kölesfasírt

Egy olyan vegán fasírtot hoztam nektek, amit szinte bárhol, bármikor, bármivel el tudok képzelni, talán a falafel egyik távoli rokona lehetne. A két fő összetevője a hajdina és köles. A ...

Meleg quinoasaláta

Pikk-pakk elkészülő, könnyű vacsora. A quinoáról van egy mese az eztettem.blogspot.com-on, ha valakit mélyebben érdekel. Bár 2 főre írtam, de igazából a dupla adag a tuti - vagy ez a ...

Zabpehely

Mostanában valamiért különösen rá vagyok kattanva, nem tudom, talán a hideg, a téli hangulat teszi, hogy mindennap fahéjas zabkását kívánok. Tej helyett azonban gabonatejjel főzöm, pici fahéjjal, oké, és sportolós napokon egy kis tejszínt is teszek bele. A gabonatej nemcsak a vegánok kedvence, IR-diétába is tök jól illik a tej helyettesítőjeként vagy csak önmagában. A zabkásámat kevés eritrittel édesítem.

Zabkása fahéjas ringlóval

Ez a finomság kiváló reggelire vagy akár uzsonnára. Nagyon gyorsan elkészíthető, és rengeteg rostot tartalmaz, ami kiváló az emésztés szempontjából. Akik diétáznak, ők a cukrot ...

Tojás

Akárcsak a zabkására, valamiért erre is rákattant a szervezetem, és követeli, hogy rendszeresen tojással tápláljam. Jöhet főve, sütve, sokszor kaliforniai paprikába szeletelem vagy kanalazom, és kész a könnyű vacsora. Kettőnél többet nem szoktam enni belőle, ha extra energiára lesz szükségem, akkor pedig pár szelet sonka is kerül a tükörtojás és a zöldségek mellé.

{ CKÉP = 153347, 6 }

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...