Ezt a 15 menzás fogást biztos, hogy sosem fogjuk kiverni a fejünkből

Lebbencsleves, finomfőzelék, tejbepapi - pár étel, ami a menzának köszönheti a sikerét. Hiszen közétkeztetésben mindenki részt vett legalább egyszer, nézzük a favoritokat!

Az iskolai menzáról szinte mindenkinek van egy kedves története, hiszen a menükből akadt olyan fogás, amiknek hallatán rohantunk az ebédlőbe, és esetleg repetáztunk is - ha a konyhásnénik engedték.

A tojásleves, kelkáposzta-főzelék és paradicsomos káposzta triójában néha-néha (és főleg péntekenként, hadd örüljön a gyerek alapon) azért becsúsztak a finom, sőt, rajongásig szeretett menzás kaják is a repertoárba. Összeszedtük, átbeszéltük, megrágtuk őket itt a szerkesztőségben, és szinte totális egyetértésben került bele gyakorlatilag minden anno elénk tálalt menzás fogás.

Tudtad?

2015. szeptember 1-jétől közel háromszorosára nőtt a bölcsődében és óvodában a nevelési év során ingyenes étkezésre jogosult gyermekek száma. Összességében a mintegy 1 millió gyermekből a 2010. évi kb. egyharmados (34%) arány helyett a 2016/17-es tanévben már közel felük (46%), 338 ezer fő helyett 467 ezer fő térítésmentes étkezésben részesül.

  1. 1.

    Köménymagleves 3. - pirított kockával

  2. 2.

    Töltött paprika Smaragd konyhától

  3. 3.

    Tojásleves

  4. 4.

    Bácskai rizses hús

  5. 5.

    Finomfőzelék petrezselymes fasírttal

  6. 6.

    Káposztás tészta gyorsabban és egyszerűbben

  7. 7.

    Sárgaborsó-főzelék pirított virslikarikákkal

  8. 8.

    Napközis menza piskóta

  9. 9.

    Klasszikus lebbencsleves

  10. 10.

    Grenadírmars, azaz krumplis tészta

  11. 11.

    Tejbepapi

  12. 12.

    Rizsfelfújt ahogy Katharosz készíti

  13. 13.

    Meggymártás

  14. 14.

    Mákos tészta

  15. 15.

    Kelkáposzta főzelék 3.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...